Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

06
Οκτ

Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας κ.Βεκρή Νικήτα κΓιάκα Νικολάου - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας  
Τοποθεσίαη παρουσίαση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης
Ώρα06/10/2021 12:00 - 13:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο:ΝΙΚΗΤΑΣ ΒΕΚΡΗΣ  ΓΙΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τίτλος:ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ
Title:THERMAL SPRINGS AND ACCOMODATION CENTRE ON THE ISLAND OF IKARIA

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, 12,00 μ.μ.
https://tuc - gr.zoom.us/ j/94832867 525?pwd=a 2FwbjFlOU hXblY2aHp BbnVnLyty Zz09

Εξεταστική Επιτροπή

 Καθηγητής Παναγιώτης Παρθένιος(επιβλέπων)
Καθηγητής Κωνσταντίνος Αλκέτας Ουγγρίνης
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Καραμανέα Παναγιώτα 

Περίληψη

Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά τη δημιουργία ενός νέου κτιρίου ιαματικών λουτρών καθώς και υπόσκαφων υποδομών διαμονής διημέρευσης κοντά στον οικισμό Θερμά Ικαρίας. Ο οικισμός των Θερμών ,λουτρόπολη της Ικαρίας , σε συνδυασμό με τις ισοϋψείς του εδάφους αποτέλεσαν για εμάς έμπνευση για την θεματολογία της εργασίας μας.
Στα πλαίσια λοιπόν ,μιας θεραπευτικής αρχιτεκτονικής με οικολογικό χαρακτήρα, προτείνεται μια τουριστική εγκατάσταση εικοσιτεσσάρων  υπόσκαφων υποδομών διαμονής διημέρευσης και κοινόχρηστων λειτουργιών  και ένα κέντρο ιαματικών λουτρών / σπα ,με σκοπό την προσέλκυση τουριστικών ροών για το νησί της Ικαρίας. Τα κτήρια εντάσσονται στις ισοϋψείς του εδάφους και οργανώνονται με βάση την θέα και εκτονώνονται στα ιαματικά νερά του οικισμού. Επίσης, το συγκρότημα είναι προσβάσιμο και σε άτομα με ειδικές ικανότητες ( AMEA ,ηλικιωμένους ) .
Στόχος είναι, ένα δίκτυο υποδομών τουριστικής μονάδας αναψυχής που θα έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει δράσεις ευεξίας και παραθερισμού μέσα σε ένα χωρικές ποιότητες που συνδιαλέγονται με το έδαφος και το υγρό στοιχείο. 


 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012