Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

24
Ιαν

Παρουσίαση Διπλωματική Εργασίας Ιεραπετριτάκης Ελευθέριος, Σχολή ΜΗΧΟΠ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας   ΜΗΧΟΠ  
ΤοποθεσίαΜ3 - Κτίριο ΜΗΧΟΠ, Μ3.003, ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ
Ώρα24/01/2019 15:00 - 16:00

Περιγραφή:

Τίτλος Εργασίας: Κωδικοποίηση Συστημάτων Ταξινόμησης Βραχομάζας σε Λογισμικό Εργαλείο.

Τριμελής Συμβουλευτική Επιτροπή:

Καθηγητής Γ. Εξαδάκτυλος (επιβλέπων)

Καθηγητής Ζ. Αγιουτάντης

Αναπλ. Καθηγ. Ε. Στειακάκης

Περίληψη

Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως στόχο την δημιουργία προγράμματος για την κωδικοποίηση και την συσχέτιση των τιμών των δεικτών συστημάτων ταξινόμησης της βραχόμαζας.

Πιο συγκεκριμένα, αρχικά πραγματοποιήθηκε κωδικοποίηση κάποιων συστημάτων ταξινόμησης σε περιβάλλον ηλεκτρονικού υπολογιστή. Επιλέχθηκαν συστήματα τα οποία είναι ευρέως διαδεδομένα (RQD, RSR, RMR, Q,GSI και JGS) και για την κωδικοποίηση χρησιμοποιήθηκαν οι αντίστοιχες παράμετροι που περιγράφονται από τους ερευνητές δημιουργίας των συστημάτων αυτών. Επίσης, σε δεύτερο στάδιο έγινε κωδικοποίηση μιας σειράς σχέσεων έμμεσου προσδιορισμού των τιμών κάποιων συστημάτων με βάση τις τιμές ταξινόμησης σε άλλο σύστημα όπως για παράδειγμα των τιμών του RMR ως προς το Q και το GSI.

Για τον δημιουργία προγράμματος χρησιμοποιήθηκε η γλώσσα προγραμματισμού visual basic 6.0 της εταιρίας Microsoft. Αν και γλώσσα παλαιότερης γενιάς, είναι μια γλώσσα αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού οδηγούμενη από συμβάντα, με απλό, εύχρηστο και ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης τα οποία την καθιστούν κατάλληλη για την ανάλυση του θέματος, καθώς μπορούν να προγραμματιστούν από απλές μέχρι και σύνθετες εφαρμογές με την χρήση της.

Τα αποτέλεσμα της διπλωματικής αυτής είναι ένα λογισμικό πρόγραμμα που εκτελείται σε περιβάλλον windows και με το οποίο μπορεί να υπολογίσει κανείς τους δείκτες των συστημάτων ταξινόμησης της βραχόμαζας, ή τον χαρακτηρισμό που αποδίδουν, ανάλογα με τις επιλεγμένες παραμέτρους. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν έμμεσους συσχετισμούς με άλλα συστήματα ή την ερμηνεία χαρακτηρισμού.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012