Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

16
Ιαν

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας κ. Μαραγκουδάκη Μαρία, Σχολή ΜΠΔ
Κατηγορία: Παρουσίαση Μεταπτυχιακής Εργασίας  
ΤοποθεσίαΔ5 - Κτίριο ΜΠΔ, Δ5.008
Ώρα16/01/2019 10:00 - 11:00

Περιγραφή:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Ονοματεπώνυμο:   Μαραγκουδάκη Μαρία

Αριθμός Μητρώου:              2015019036

 

Θέμα

Τίτλος στα Ελληνικά: Επιχειρηματική Αναλυτική: Οδηγός Εφαρμογής στις Ελληνικές Επιχειρήσεις

           

Επιτροπή:

Επιβλέπων:     Ματσατσίνης Νικόλαος

Πρώτο Μέλος:            Δούμπος Μιχάλης

Δεύτερο Μέλος:          Τσαφαράκης Στέλιος

 

Περίληψη της εργασίας στα Ελληνικά:           

Η Επιχειρηματική Αναλυτική είναι η εφαρμογή μεθόδων και διαδικασιών, από το χώρο της επιχειρησιακής έρευνας, της τεχνητής νοημοσύνης και της επιστήμης των δεδομένων, για την μετατροπή των, διαθέσιμων στις επιχειρήσεις, δεδομένων σε γνώση με στόχο τη λήψη καλύτερων αποφάσεων από τις επιχειρήσεις.

Στόχος της εργασίας αποτελεί η δημιουργία ενός οδηγού για επιχειρήσεις στον οποίο θα γίνεται παρουσίαση μεθόδων και τεχνικών που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό και υλοποίηση των αποφάσεων και της στρατηγικής ενός οργανισμού, επιχείρησης ή βιομηχανίας, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τους δεδομένα, ποσοτικά μοντέλα και ποσοτικές μεθοδολογίες λήψης αποφάσεων όπως αλγόριθμους βελτιστοποίησης, τεχνητή νοημοσύνη (machine learning, data mining, …), στατιστική, ανάλυση μεγάλων δεδομένων.

Ο οδηγός αυτός έχει σαν σκοπό να παρουσιάσει τρόπους για το πώς οι επιχειρήσεις θα μπορούν να αναλύσουν τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους και να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματα στη βελτίωση των αποφάσεων που λαμβάνουν.

Σε αυτήν την εργασία θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν οι παραπάνω έννοιες καθώς και το πώς συνδέονται και μπορούν να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις ενώ δοθούν παραδείγματα εφαρμογής τους.

Σκοπός είναι να κατασκευάσουμε ένα ‘εργαλείο’ το οποίο να μπορεί να διαβαστεί από στελέχη επιχειρήσεων και να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την δική τους επιχείρηση.

 

Ημερομηνία Εξέτασης

Ημέρα/Μήνας/Έτος:             Τετάρτη 16/01/2019

Ώρα:                       10:00 π.μ.

 

​​​​​​​Αίθουσα Εξέτασης

Αίθουσα:               Δ5.008

Κτίριο:    Δ5

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012