Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

03
Απρ

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας Κατσιούλη Βασιλικής Γεωργακόπουλου Δημοσθένη - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας  
ΤοποθεσίαΓ1 - Σχεδιαστήρια ΑΡΜΗΧ και Εργαστήρια
Ώρα03/04/2019 12:00 - 13:00

Περιγραφή:


Ονοματεπώνυμο:ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ | ΚΑΤΣΙΟΥΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ


Τίτλος:Πρότυπο πάρκο εναλλακτικών μορφών τουρισμού και κοινωνικής συνέργειας στα Καμένα Βούρλα

Title:A model park for alternative forms of tourism and social synergy in Kamena Vourla


Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, 12.00 μ.μ.
Σχεδιαστήριο 4ου έτους

Εξεταστική Επιτροπή

Επικ.καθ.Διμέλλη Δέσποινα (επιβλέπουσα)
Αναπλ. καθ.Τζομπανάκης Αλέξιος
Επικ. καθ. Καραμανέα Πανίτα

Περίληψη

Η παρούσα διπλωματική εργασία μελετά την περιοχή που βρίσκεται δυτικά της απόληξης του σχεδίου πόλης  των Καμμένων Βούρλων. Πρόκειται για ένα τοπίο στο οποίο ως βασικά στοιχεία διακρίνονται: η οριοθέτηση του από τον Μαλιακό κόλπο και το όρος Κνημίς, οι ιαματικές πηγές, η Natura των εκβολών του Σπερχειού και η Ε.Ο. Αθηνών- Θεσσαλονίκης.
Η πρόταση αφορά στον επανασχεδιασμό της περιοχής ως πρότυπο πάρκο εναλλακτικών μορφών τουρισμού, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και κοινωνικής συνέργειας. Στόχος είναι να δημιουργηθούν νέες δομές σε επίπεδο δικτύων και χρήσεων, οι οποίες ορίζουν ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, επαναπροσδιορίζοντας το χαρακτήρα της περιοχής αλλά και ευρύτερα την παραθεριστική ταυτότητα των Καμμένων Βούρλων.
Βασικός στόχος είναι η συνύπαρξη δραστηριοτήτων από όλους τους τομείς παραγωγής μέσα από λειτουργίες αγροτικές, βιοτεχνικές, τουριστικές, θεραπευτικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και αναψυχής. Η συνθετική πρόταση αφορά στη δημιουργία ενός δικτύου πορειών παράλληλα στην κίνηση του νερού και ενός δικτύου μονοπατιών περιπλάνησης στις διαφορετικές ποιότητες του τοπίου, τα οποία ενοποιούν τις ποικίλες χρήσεις και δημιουργούν ένα αλληλοτροφοδοτούμενο σύστημα. 

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012