Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

02
Οκτ

Παρουσίαση Ερευνητικής εργασίας Παπαβασιλείου Ουρανία - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Ερευνητικής Εργασίας  
ΤοποθεσίαΚ4 - Κτίριο Κ4
Ώρα02/10/2019 14:00 - 15:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο:ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ

Τίτλος: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:
 η δύναμη της καταγραφής και η ενδεχόμενη αλλοίωση της πραγματικότητας
Title: FROM ARCHITECTURE TO PHOTOGRAPHY:
The power of documentation and the potential distortion of reality

Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2019, 14:00μμ
Αίθουσα Παρουσιάσεων  Κ4 ισόγειο

Εξεταστική Επιτροπή

Επίκ. Καθ.: Γιαννούδης Σωκράτης (επιβλέπων)
Αναπλ. Καθ.; Ανδρεαδάκης Δημήτριος
Αναπλ. Καθ:. Κωτσάκη Αμαλία


Περίληψη

Από την εφεύρεση ακόμα  του μέσου της Φωτογραφίας, και ειδικότερα μετά από την γενικότερη εδραίωσή του, δημιουργήθηκε μία ιδιαιτέρως θεμελιώδης σχέση μεταξύ αυτού και του τομέα της Αρχιτεκτονικής. Μία αμφίδρομα κερδοφόρα σχέση, αφού και τα δύο μέλη μπορούσαν να εκλάβουν κάτι από αυτή. Το κέρδος αυτό ήταν αξιόλογο, ειδικότερα για την Αρχιτεκτονική, που από το αποτέλεσμα που προέκυπτε από την συνεργασία τους εκλάμβανε την ευκαιρία να διαδώσει τα έργα της, κάτι που μέχρι πριν ήταν αδύνατο, αλλά και να διαβεβαιώσει την επιβίωσή τους στο χρόνο, ανεξάρτητα από την διάρκεια ζωής του ίδιου του εκάστοτε αρχιτεκτονήματος. 
Αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης των δύο τομέων είναι που εξετάζουμε σε αυτή την εργασία. Καθ’ όλη την έκτασή της, θα επικεντρωθούμε στην Φωτογραφία ως μέσο αναπαράστασης της Αρχιτεκτονικής, τον ρόλο της στην πορεία και την εξέλιξή της, αλλά και την αλληλεπίδραση των δύο τεχνών τόσο μεταξύ τους, όσο και με τον θεατή τους. Βασικότερό μας άξονα όμως, θα αποτελέσει η δυνατότητα ανάλυσης από τον θεατή του τελικού αποτελέσματος που παράγει η συνεργασία τους, η εξέταση δηλαδή των αρχιτεκτονικών φωτογραφιών, καθώς και  η σύγκριση αυτού που αντικατοπτρίζουν με το αρχιτεκτόνημα που είχε επιλεχθεί ως θεματολογία από τον φωτογράφο, ή και φωτογράφους, με διαφορετικές προσεγγίσεις.   

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012