Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

05
Απρ

Παρουσίαση Ερευνητικής εργασίας κ.Βαρτζώκα Αικατερίνης- Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Ερευνητικής Εργασίας  
ΤοποθεσίαΓ4 - Κτίριο Γ4
Ώρα05/04/2023 15:00 - 16:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο:Bαρτζώκα Κατερίνας

Τίτλος:‘’Σπουδή στη σκέψη και στο έργο του Jose Ιgnacio Linazasoro’’
Title:‘’Study in the thought and work of Jose Ignacio Linazasoro’’

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, 15:00 

Εξεταστική Επιτροπή
    
Καθηγητής: Σκουτέλης Νικόλαος (επιβλέπων)
Καθηγητής:Τσακαλάκης Δημήτριος 
Επίκουρος Καθηγητής: Τέσσας Χρήστος 

Περίληψη

Η ερευνητική αυτή ακολουθεί το μονοπάτι της επαγγελματικής ζωής του Jose Ignacio Linazasoro με απώτερο σκοπό την κατανόηση των συνθηκών και των επιλογών που συνέθεσαν την προσωπικότητα με αυτή την παρακαταθήκη έργου.
Διερευνά επομένως τις καταβολές του, ξεκινώντας με μια εισαγωγή στο Νεορασιοναλιστικό κίνημα της Tendenza, από όπου φαίνεται να παίρνει τις βάσεις του. Κάνει αναφορές στους Α.Rossi, G.Grassi και V.Gregotti, κι έπειτα περνά στη μελέτη της ‘’Πνευματικής του οικογένειας’’. Μελέτη αποκλινουσών προσωπικοτήτων από τα γνωστά κινήματα, με τους οποίους μοιράζεται κοινές ανησυχίες, όπως  o H.Tessenow, o S.Lewerentz, o J.Van der Laan και ο Δ.Πικιώνης.
Έπειτα μέσω της μελέτης  του γραπτού έργου του, αποπειράται μια ουσιαστική κατανόηση των εννοιών που πραγματεύεται, όπως η ιστορία, η μνήμη, η συνέχεια. 
Σε αντιπαραβολή πάντα με το σχεδιαστικό, και υλοποιημένο, έργο του ευελπιστεί να καταλήξει σε ένα ‘’εγχειρίδιο’’, ίσως, κινήσεων και προσεγγίσεων.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012