Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin
Προβολή ημερολογίου Προβολή ημερολογίου
Προβολή λίστας Προβολή λίστας
iCal - Εκδηλώσεις μήνα iCal - Εκδηλώσεις μήνα
iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών
RSS - Εκδηλώσεις μήνα RSS - Εκδηλώσεις μήνα
RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών

02
Δεκ

Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας κ.Κανάκη Παρασκευής , κ.Δρακοπούλου Αναστασίας- Ραφαέλας - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας  
Τοποθεσίαη παρουσίαση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης
Ώρα02/12/2020 13:00 - 14:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο: Δρακοπούλου Αναστασία – Ραφαέλα Κανάκη Παρασκευή                             

Τίτλος: Επαναπροσδιορίζοντας τον δημόσιο χώρο στα νησιά των Κυκλάδων: κέντρο πολιτισμού και διαμόρφωση πλατείας στην Νάξο.
 
Title: Redefining public space in Cyclades: Cultural Center and square in Naxos island

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020 13.00μμ

Εξεταστική Επιτροπή

Επίκουρη Καθηγήτρια: Καραμανέα Παναγιώτα (επιβλέπουσα)
Αναπληρωτής Καθηγητής: Τσακαλάκης Δημήτριος 
Επίκουρος Καθηγητής: Βαζάκας Αλέξανδρος 


Περίληψη

Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται τον σχεδιασμό ενός κτιρίου πολιτισμού και της πλατείας που το πλαισιώνει στην χώρα της Νάξου. Η περιοχή επέμβασης βρίσκεται ανάμεσα στον αστικό ιστό και στο παραλιακό μέτωπο και αποτελεί σημαντικό τμήμα του δημόσιου χώρου της περιοχής, καθώς είναι μέρος μιας παραλιακής πορείας που ξεκινάει από τον Ναό του Απόλλωνα και καταλήγει στην τουριστική περιοχή του Αγίου Γεωργίου. Η περιοχή μελέτης αποτελείται από μια ανεκμετάλλευτη έκταση και από έναν χώρο στάθμευσης, που διακόπτουν την τουριστική διαδρομή του λιμανιού. Ο στόχος της επέμβασης είναι η σύνδεση αυτής της πορείας μέσω της δημιουργίας ενός πολιτισμικού πυρήνα με δραστηριότητες, που μπορούν να πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και απευθύνονται τόσο στους επισκέπτες της Νάξου, όσο και στους μόνιμους κατοίκους. Το κτίριο που προτείνεται έχει διττό ρόλο, καθώς λειτουργεί ως κέντρο πολιτισμού και γειτονιάς, περιλαμβάνοντας εκδηλώσεις και δραστηριότητες που στοχεύουν όχι μόνο στην ενημέρωση των τουριστών για την ιστορία και των πολιτισμό των κυκλαδίτικων νησιών, αλλά και στην απασχόληση και την ψυχαγωγία των ντόπιων. Σε συνέχεια του κτιρίου, διαμορφώνεται μια πλατεία ως χώρος εκτόνωσης του κέντρου πολιτισμού, όπου φιλοξενούνται υπαίθριες δραστηριότητες.

Προσθήκη στο ημερολόγιό μου
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012