Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin
Προβολή ημερολογίου Προβολή ημερολογίου
Προβολή λίστας Προβολή λίστας
iCal - Εκδηλώσεις μήνα iCal - Εκδηλώσεις μήνα
iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών
RSS - Εκδηλώσεις μήνα RSS - Εκδηλώσεις μήνα
RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών

07
Μαϊ

Ιστορίες για τη Γυάλινη Οροφή
Κατηγορία: Ομιλία/Διάλεξη  
ΤοποθεσίαΚέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ)
Ώρα07/05/2022 19:00 - 21:00

Περιγραφή:

Το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 στις 19.00, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ), θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση με τίτλο «Ιστορίες για τη Γυάλινη Οροφή» και ομιλήτριες τις:

  • Έλια Ψυλλάκη, Καθηγήτρια Υδατικής Χημείας Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης,
     
  • Ελένη Παπαδάκη, Καθηγήτρια Αιματολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ,
     
  • Σοφία Δαμιανάκη, Περιοδοντολόγο, Ιδρύτρια της εταιρείας Olon IKE.

Τον συντονισμό της συζήτησης θα έχει η Αγγελική Κοσμοπούλου, Δρ. Αρχαιολόγος, Ιδρύτρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Storymentor. Θα προηγηθεί χαιρετισμός από τη Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη, Περιφερειακή Σύμβουλο Κρήτης.

Η εκδήλωση θα φωτίσει το φαινόμενο της «γυάλινης οροφής», ήτοι τα αόρατα εμπόδια που σταματούν τις γυναίκες από το να εξελιχθούν απρόσκοπτα στον επαγγελματικό τομέα. Στόχος της είναι να αναδείξει τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι Ελληνίδες στην επαγγελματική τους ανέλιξη, πηγαίνοντας πέρα από τους αριθμούς και τα ποσοστά που συνήθως καταγράφουν παρόμοια ζητήματα. Χρησιμοποιώντας, δηλαδή, τις ανθρώπινες ιστορίες που επιτρέπουν τη σύνδεση, αναδεικνύουν λύσεις και μπορούν να εμπνεύσουν τις νεώτερες γυναίκες στη δική τους επαγγελματική πορεία.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Storymentor με την υποστήριξη του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Δήμου Χανίων.

Προσθήκη στο ημερολόγιό μου
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012