Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin
Προβολή ημερολογίου Προβολή ημερολογίου
Προβολή λίστας Προβολή λίστας
iCal - Εκδηλώσεις μήνα iCal - Εκδηλώσεις μήνα
iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών
RSS - Εκδηλώσεις μήνα RSS - Εκδηλώσεις μήνα
RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών

02
Σεπ

Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας κ. Λιοντάκη Μαρίας - Ζαχαρένιας και κ. Πλουμπίδη Ελένης - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας  
ΤοποθεσίαΜέσω τηλεδιάσκεψης
Ώρα02/09/2020 18:00 - 19:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο: Λιοντάκη Μαρία - Ζαχαρένια, Πλουμπίδη Ελένη

Τίτλος: χώρος_βίωμα_μετεωρισμός | συμμετοχική ανάγνωση της πόλης |
 [project in situ]: un-see(n)_Chania
Title: Space_experience_levitation |participatory reading of the city |
[project in situ]: un-see(n)_Chania

Τετάρτη 2 /9/2020 18.00μμ

Εξεταστική Επιτροπή

Επίκουρος Καθηγητής: Κωνσταντίνος Αλκέτας Ουγγρίνης (επιβλέπων)
Επίκουρη καθηγήτρια: Γεροπάντα Βασιλική
Επίκουρος Καθηγητής: Βαζάκας Αλέξανδρος


Περίληψη

Χώρος-βίωμα-μετεωρισμός. Η ανάλυση του δημόσιου χώρου μόνο αρχιτεκτονικά, αγνοώντας τον χρήστη, την εμπειρία και το βίωμα του, θα μπορούσε να καταλήξει μία στείρα διαδικασία. Όταν όμως μιλάμε για εμπειρία, πρέπει να μπούμε και στα κομμάτια της εσωτερικής εμπειρίας, της σκέψης και του φαντασιακού. Η εργασία αυτή επιχειρεί μία τριπλή ανάλυση του χώρου όπου η ίδια η πόλη και οι άνθρωποί της υπάρχουν, ζουν και ονειρεύονται. Λόγω της ζωής μας εδώ ως πόλη επιλέχθηκαν τα Χανιά. 
Κατά την διάρκεια της διπλωματικής, πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις (δείγμα 27 ατόμων) για την συλλογική ανάγνωση της πόλης, ανάλυση του δημόσιου χώρου και της ιδιαιτερότητας των Χανίων, ψυχογεωγραφική αποτύπωση και κολλάζ με φαντασιακή βάση. Δημιουργήθηκαν έτσι 3 χάρτες, που έπειτα από την ταυτόχρονη έκθεση και ανάλυση τους, προέκυψαν σημεία μεγάλης έντασης και δυναμικής χώρου. Η παρούσα εργασία σε καμία περίπτωση δεν στόχευε να δώσει συγκεκριμένες αρχιτεκτονικές λύσεις για το δημόσιο κομμάτι της πόλης, επιχειρεί περισσότερο να σκιαγραφήσει τις ποιότητες του χώρου, τις εντάσεις και τον κρυμμένο χαρακτήρα του. Έτσι ως λύση της εν λόγω διαδικασίας υπήρξαν 5 installations-performances (project in situ:un-see(n)_Chania) που πραγματοποιήθηκαν στο δρόμο, στα σημεία ενδιαφέροντος. Αξίζει να αναφερθεί πως στόχος της εργασίας ήταν και η δημιουργία μίας έκθεσης στον Πολυτεχνειακό χώρο για να συζητηθούν ευρύτερα τα θέματα του δημόσιου χώρου, ωστόσο λόγων των συνθηκών η έκθεση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Προσθήκη στο ημερολόγιό μου
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012