Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin
Προβολή ημερολογίου Προβολή ημερολογίου
Προβολή λίστας Προβολή λίστας
iCal - Εκδηλώσεις μήνα iCal - Εκδηλώσεις μήνα
iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών
RSS - Εκδηλώσεις μήνα RSS - Εκδηλώσεις μήνα
RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών

02
Νοε

Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας κΣταματοπούλου Βασιλικής κΖαρμπούτη Παρασκευής - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας  
ΤοποθεσίαΓ1 - Σχεδιαστήρια ΑΡΜΗΧ και Εργαστήρια
Ώρα02/11/2022 15:00 - 16:00

Περιγραφή:


Ονοματεπώνυμο:Παρασκευή Ζαρμπούτη, Βασιλική Σταματοπούλου

Τίτλος:ΣΧΟΛΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΠΑΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΕΠΑ ΧΑΝΙΩΝ 
Title:School of traditional arts at the tanneries of Agia Kyriaki in Chalepa, Chania

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, 15.00 μ.μ.
Σχεδιαστήριο 3ου έτους

Εξεταστική Επιτροπή

Επίκουρος Καθηγητής :Ασλανίδης Κλήμης(επιβλέπων)
Καθηγητής :Σκουτέλης Νικόλαος 
Επίκουρος  Καθηγητής: Κακάβας Σπυρίδων


Περίληψη

Η περιοχή της Αγίας Κυριακής βρίσκεται στα ανατολικά του προαστίου της Χαλέπας, στις παρυφές του πολεοδομικού συγκροτήματος των Χανίων. Κατά μήκος της ακτής υπάρχει ένα σύνολο από εγκαταλελειμμένα βυρσοδεψία, τα λεγόμενα Ταμπακαριά, που αποτελούν μνημείο της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Η λειτουργία της πλειονότητας των μονάδων επεξεργασίας δέρματος έχει σταδιακά πάψει. Σήμερα, από τις δεκαέξι μονάδες λειτουργούν μόνο δύο, οι οποίες όμως είναι προγραμματισμένο να σταματήσουν τη λειτουργία τους εντός του έτους 2022.  
Η διπλωματική εργασία επιδιώκει την επανάχρηση των Ταμπακαριών ως ενιαία μονάδα, χωρίς να αλλοιωθεί η κλίμακα και το ύφος της περιοχής. Προτείνεται η στέγαση σχολής παραδοσιακών τεχνών και η προσαρμογή των κελυφών στις ανάγκες της. Οι κτηριακοί όγκοι διατηρούνται χωρίς αλλοιώσεις στην εξωτερική τους μορφή, αλλά με δραστικές επεμβάσεις στο εσωτερικό, οι οποίες, όμως λαμβάνουν υπ’ όψιν την υφιστάμενη δομή και οργάνωση των κτηρίων. Το συγκρότημα των Ταμπακαριών που στεγάζει τους κύριους χώρους της σχολής και ένα μουσείο βυρσοδεψίας ενοποιείται μέσω κλειστών διαδρόμων σε δύο στάθμες, ενώ ένα σύστημα κατακόρυφών συνδέσεων επιτυγχάνει την λειτουργική σύνδεση μεταξύ των ορόφων. Σε ανεξάρτητα συγκροτήματα λειτουργεί η βιβλιοθήκη, τα γραφεία και το εστιατόριο της σχολής. Ένα νέο συγκρότημα στεγάζει χώρους διαμονής των φοιτητών και συμπληρώνει τη σύνθεση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα τυπολογικά χαρακτηριστικά της υφιστάμενης δομής.  
 

Προσθήκη στο ημερολόγιό μου
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012