Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin
Προβολή ημερολογίου Προβολή ημερολογίου
Προβολή λίστας Προβολή λίστας
iCal - Εκδηλώσεις μήνα iCal - Εκδηλώσεις μήνα
iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών
RSS - Εκδηλώσεις μήνα RSS - Εκδηλώσεις μήνα
RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών

03
Μαϊ

Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας κ.Βιδάλη Αναστασίας κΒιδάλη Δημητρίου - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας  
ΤοποθεσίαΓ1 - Σχεδιαστήρια ΑΡΜΗΧ και Εργαστήρια
Ώρα03/05/2023 14:00 - 15:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο:ΒΙΔΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ & ΒΙΔΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ

Τίτλος:Συγκρότημα κτηρίων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου για την δημιουργία πολιτιστικών υποδομών και χώρου φιλοξενίας.

Title:Building complex and landscaping for the creation of cultural and accommodation facilities. 

Τετάρτη 03 Μαιου 2023, 2.00 μ.μ.
Σχεδιαστήριο 3ου έτους ΑΡΜΗΧ 

Εξεταστική Επιτροπή

Αναπληρωτής καθηγητής:Βαζάκας Αλέξανδρος (επιβλέπων)
Επίκουρος καθηγητής:Τέσσας Χρήστος
Αναπληρωτής καθηγητήςΤζομπανάκης Αλέξιος

Περίληψη

Η διπλωματική εργασία αφορά ένα συγκρότημα κτηρίων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου για την δημιουργία πολιτιστικών υποδομών και χώρου φιλοξενίας, σε  μια περιοχή εκτός του οικισμού Σίσι Λασιθίου Κρήτης. Συγκεκριμένα, η περιοχή μελέτης βρίσκεται σε έναν παράκτιο λόφο απέναντι από τον λόφο Κεφάλι στον οποίο τα τελευταία χρόνια  γίνεται ανασκαφική έρευνα σε ένα μινωικό σύμπλεγμα κτηρίων. Το υπό μελέτη συγκρότημα κτηρίων επιχειρεί να συσχετιστεί με τον αρχαιολογικό χώρο και να ενωθεί οπτικά και λειτουργικά με αυτόν, δημιουργώντας μια ευθεία χάραξη που θα αποτελέσει μια ενωτική πορεία, από τον χώρο των ανασκαφών μέχρι την θάλασσα, στην οποία συναντάμε τις χρήσεις πολιτισμού, αναψυχής και φιλοξενίας.
Το συγκρότημα έχει 2 επίπεδα (και υπόγειο), όμως εκμεταλλευόμενο την κλίση του εδάφους εντάσσεται σε αυτό. Στο πρώτο επίπεδο, ένα τοιχίο από λιθοδομή ορίζει τον ευθύγραμμο άξονα και εισέρχεται στο έδαφος ώστε να δημιουργήσει κοιλότητες σε αυτό, στις οποίες τοποθετούνται τα κτήρια. Παράλληλα αναδιαμορφώνουμε και την πορεία από την μεριά της θάλασσας. Στο δεύτερο και ψηλότερο επίπεδο, σχεδιάσαμε ένα κεντρικό ελαφρύτερο όγκο σε σχήμα «Γ» που υποδέχεται τους χρήστες από την υφιστάμενη οδό του οικισμού. 
Συγκεκριμένα, στο πρώτο κτήριο (ισόγειο και υπόγειο με αίθριο) τοποθετείται το μουσείο και χώροι εργασίας για τους αρχαιολόγους. Έπειτα βρίσκεται το δεύτερο κτήριο που στο αποτελεί έναν πολυχώρο με χρήσεις αναψυχής, υποδοχής και διοικητικές. Τέλος βρίσκουμε τον χώρο φιλοξενίας που αποτελείται από 2 κτήρια-μπάρες εκατέρωθεν του κεντρικού άξονα με 2 τυπολογίες αντίστοιχα. Πρόκειται για χώρους διαμονής των αρχαιολόγων και τον εθελοντών και μετά την λήξη του ανασκαφικού έργου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ξενοδοχείο.  


 

Προσθήκη στο ημερολόγιό μου
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012