Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin
Προβολή ημερολογίου Προβολή ημερολογίου
Προβολή λίστας Προβολή λίστας
iCal - Εκδηλώσεις μήνα iCal - Εκδηλώσεις μήνα
iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών
RSS - Εκδηλώσεις μήνα RSS - Εκδηλώσεις μήνα
RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών

15
Οκτ

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας κ. Καλαϊτζάκη Άννας Μαρίας, Σχολή ΜΠΔ
Κατηγορία: Παρουσίαση Μεταπτυχιακής Εργασίας   ΜΠΔ  
Τοποθεσία
Ώρα15/10/2021 12:00 - 13:00

Περιγραφή:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Ονοματεπώνυμο: Καλαϊτζάκη Άννα Μαρία

Αριθμός Μητρώου: 2017019031

 

Θέμα

Τίτλος στα Ελληνικά: «Συγκριτική Ανάλυση Ικανοποίησης στον Τουρισμό Υπαίθρου-Η περίπτωση των πεζοπορικών διαδρομών στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα»              

Τίτλος στα Αγγλικά: «Comparative analysis of satisfaction towards rural tourism– The case of hiking routes in mainland and island Greece»       

 

Επιτροπή:

Επιβλέπων: Ε.Γρηγορούδης

Πρώτο Μέλος:            Ν.Ματσατσίνης

Δεύτερο Μέλος: Σ.Τσαφαράκης

 

Περίληψη της εργασίας στα Ελληνικά: Ο τουρισμός υπαίθρου περιλαμβάνει 6 ειδικές μορφές τουρισμού, τον αγροτουρισμό, τον οινοτουρισμό, τον οικοτουρισμό - πράσινο τουρισμό, τις πεζοπορικές διαδρομές, τον γεωτουρισμό και τον αλιευτικό τουρισμό, που ομαδοποιούνται με γνώμονα  την παροχή διακοπών με αυθεντικές εμπειρίες στους επισκέπτες-τουρίστες, την επαφή με τη φύση και τις δραστηριότητες στην ύπαιθρο. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να επωφεληθούν από το φυσικό και πολιτισμικό δυναμικό των αγροτικών περιοχών και των ιδιαιτεροτήτων τους, με σκοπό να βιώσουν μια πιο αυθεντική τουριστική εμπειρία. Ο βιώσιμος τουρισμός που επικεντρώνεται στην ύπαιθρο αναγνωρίζεται ως εργαλείο ενίσχυσης των παραδοσιακών βιομηχανιών και δημιουργίας εισοδήματος σε αγροτικές και απομονωμένες περιοχές. Στοχεύει επίσης, στην ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον και στην πολιτισμική κληρονομιά, στη βελτιστοποίηση της ικανοποίησης των επισκεπτών και στη μεγιστοποίηση της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης του εκάστοτε προορισμού.

Στο πλαίσιο του τουρισμού υπαίθρου, ο πεζοπορικός τουρισμός αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να γνωρίσουν οι επισκέπτες-τουρίστες έναν προορισμό, καθώς τους επιτρέπει να έρθουν σε επαφή με τους ντόπιους, τη φύση και τον πολιτισμό. Αντιμετωπίζει επίσης την αυξανόμενη ζήτηση των τουριστών για υπαίθριες δραστηριότητες και δύναται να αναπτυχθεί οπουδήποτε ως βιώσιμη προσφορά τουρισμού με σχετικά μικρή επένδυση, επιφέροντας κοινωνικά και οικονομικά οφέλη στους κατοίκους και τις κοινότητες. Στην προσπάθεια σχεδιασμού και προώθησης πεζοπορικών διαδρομών, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη το πως βιώνουν οι επισκέπτες την εμπειρία και την ικανοποίησή τους από αυτήν. Για τον λόγο αυτό, σκοπός της παρούσας έρευνας είναι να διερευνήσει την ικανοποίηση μελών και επισκεπτών ορειβατικών συλλόγων στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα από τις πεζοπορικές διαδρομές. Η έρευνα θα ακολουθήσει την ποσοτική προσέγγιση και θα διεξαχθεί με τη χρήση ερωτηματολογίων σε δείγμα 268 συμμετεχόντων από 2 ορειβατικούς συλλόγους στην Κρήτη και 2 στην ηπειρωτική Ελλάδα. Για την ανάλυση των αποτελεσμάτων θα χρησιμοποιηθεί η πολυκριτήρια μέθοδος MUSA – Multicriteria Satisfaction Analysis.

 

​​​​​​​Ημερομηνία Εξέτασης

Ημέρα/Μήνας/Έτος: 15/10/2021

Ώρα: 12:00μ.μ.

Σύνδεσμος Παρουσίασης:

Join Zoom Meeting

https://tuc-gr.zoom.us/j/93912594102?pwd=dFpFcTg5dys4SGVHdXlEVEw3SUVYZz09

Meeting ID: 939 1259 4102

Password: 141735

 

 

Προσθήκη στο ημερολόγιό μου
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012