Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin
Προβολή ημερολογίου Προβολή ημερολογίου
Προβολή λίστας Προβολή λίστας
iCal - Εκδηλώσεις μήνα iCal - Εκδηλώσεις μήνα
iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών
RSS - Εκδηλώσεις μήνα RSS - Εκδηλώσεις μήνα
RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών

02
Σεπ

Παρουσίαση Ερευνητικής εργασίας κ. Δημητρίου Αφροδίτης - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Ερευνητικής Εργασίας  
ΤοποθεσίαΜέσω τηλεδιάσκεψης
Ώρα02/09/2020 09:00 - 10:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο: Αφροδίτη Δημητρίου

Τίτλος: Σχεδιασμός σε ακραίες συνθήκες περιβάλλοντος.
Κατοίκηση στον πλανήτη Άρη 
Title: Design for extreme environmental conditions.
Habitat on the planet Mars

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2016, 9.00 π.μ.
Μέσω τηλεδιάσκεψης

Εξεταστική Επιτροπή

Αναπληρωτής Καθηγητής: Ουγγρίνης Κωνσταντίνος - Αλκέτας (επιβλέπων)
Αναπληρωτής Καθηγητής: Τσάρας Γιάννης -Νίκος
Καθηγητής: Παρθένιος Παναγιώτης


Περίληψη

Η παρούσα έρευνα προσεγγίζει βασικούς παράγοντες αντιδράσεων του ανθρώπου σε ακραία περιβάλλοντα και αναπτύσσει πως ένας σωστός σχεδιασμός κατοίκησης μπορεί να επηρεάσει  την εξέλιξη και την επιβίωση του ανθρώπινου είδους.
Αναφορές από τα αρχαία χρόνια δείχνουν πως ο άνθρωπος είχε την ανάγκη για προφύλαξη από το εχθρικό περιβάλλον, για αυτό το λόγο αναζητούσε χώρους οι οποίοι ήταν ασφαλής, όπως οι σπηλιές. Ο άνθρωπος έχει επιθυμία για εξερεύνηση, και αυτό τον οδήγησε στην αναζήτηση νέων βιώσιμων πλανητών. Προτού όμως φτάσει στο σημείο να ζήσει σε ένα νέο πλανήτη, πρέπει να γίνουν έρευνες και μελέτες από ειδικούς επιστήμονες, σε ακραία περιβάλλοντα στη Γη. Βασισμένοι λοιπόν, στα αποτελέσματα δημιουργούνται  νέα ερωτήματα και σκέψεις, για την σταθερά της βιωσιμότητας, αλλά και του περιβάλλοντος που θα μπορέσει να εναρμονιστεί ο άνθρωπος. Επιπλέον, η συνεχής επινόηση των ερωτημάτων δεν σταματά και δεν θα σταματήσει έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποστολής και οι άνθρωποι καταφέρουν να επιβιώσουν και να εγκατασταθούν σε ένα νέο πλανήτη τον οποίο και θα αποκαλούν σπίτι τους.
Η έρευνα θα ασχοληθεί με κάποια ερωτήματα όπως για παράδειγμα, «τι γίνεται, με  αυτούς που αναγκάζονται να εγκατασταθούν σε ένα εξαιρετικά εχθρικό περιβάλλον, όπως μια στρατιωτική μονάδα στην Ανταρκτική;» και πως «ένας σωστός σχεδιασμός κατοικίας θα είναι αρκετός για την επιβίωση τους;» Αν σκεφτεί κανείς ότι το ανθρώπινο είδος έχει καταφέρει να επιβιώνει στο πέρασμα των χρόνων σε αντίξοες συνθήκες γιατί να μην μπορέσει να επιβιώσει και σε ένα νέο πλανήτη όπως είναι ο Άρης; Σκοπός λοιπόν, της εργασίας αυτής, είναι να υποδείξει πως ο άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει σε ένα ακραίο περιβάλλον και συγκεκριμένα στον πλανήτη Άρη, με ένα σωστό σχεδιασμό κατοίκησης.

Προσθήκη στο ημερολόγιό μου
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012