Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

02
Νοε

Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας κ.Ορφανίδη Ανδρούλας - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας  
ΤοποθεσίαΓ1 - Σχεδιαστήρια ΑΡΜΗΧ και Εργαστήρια
Ώρα02/11/2022 11:00 - 12:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο: ΟΡΦΑΝΙΔΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑ

Τίτλος: Νερό πάνω σε νερό: Επανασχεδιασμός του κολυμβητηρίου Χανίων.
Title: Water on water: Redesign the swimming pool of Chania 


Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, 11.00 π.μ.
Σχεδιαστήριο 3ου έτους

Εξεταστική Επιτροπή

Αναπληρωτής καθηγητής:Τσακαλάκης Δημήτρης (επιβλέπων)
Αναπληρωτής καθηγητής :Βαζάκας Αλέξιος
Επίκουρος καθηγητής: Χρήστος Τέσσας


Περίληψη

Η παρούσα διπλωματική εργασία επιχειρεί τον επανασχεδιασμό του κολυμβητηρίου της Νέας Χώρας Χανίων, με σκοπό την βελτιστοποίηση της λειτουργίας του, αλλά και την ενεργοποίηση του ιδιόμορφου περιβάλλοντος χώρου του. Τοποθετημένο πάνω στο κύμα, το κτηριακό συγκρότημα βρίσκεται στην ακτογραμμή και ταυτόχρονα στα όρια της παλιάς πόλης με τη συνοικία της Νέας Χώρας, αποτελώντας έτσι ένα δυναμικό χώρο συνάντησης διαφορετικών κινήσεων, ποιοτήτων και τοπίων. Στόχο της μελέτης αποτελεί η αλληλεπίδραση του αστικού ιστού με το στοιχείο του νερού, ενώ τα εργαλεία της είναι οι διαβαθμίσεις της επαφής του νερού με τις προτεινόμενες δημόσιες υποδομές.
Συγκεκριμένα μέσω της πρότασης επιχειρείται να ενεργοποιηθεί η περιοχή τόσο για τους χρήστες του κολυμβητηρίου όσο και για τους περιπατητές του παραλιακού μετώπου. Έτσι μαζί με το νέο κτιριακό συγκρότημα προτείνεται και τοπιακή διαμόρφωση ανατολικά και δυτικά αυτού δημοσίων παραλιακών χώρων. Έτσι στο όριο μεταξύ της πόλης και της θάλασσας, δημιουργείται ένα φίλτρο που αποτελείται από διαφορετικούς ‘χώρους νερού’, κρύβοντας και φανερώνοντας την τοποθεσία διατηρώντας πάντα την διαπερατότητα προς την θάλασσα. 


 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012