Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin
Προβολή ημερολογίου Προβολή ημερολογίου
Προβολή λίστας Προβολή λίστας
iCal - Εκδηλώσεις μήνα iCal - Εκδηλώσεις μήνα
iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών
RSS - Εκδηλώσεις μήνα RSS - Εκδηλώσεις μήνα
RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών

02
Φεβ

Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας κ.Ντζερεμέ Επαμεινώνδα κ.Σέμα Πέτρου - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας  
Τοποθεσίαη παρουσίαση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης
Ώρα02/02/2022 09:00 - 10:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο:Ντζερεμές Επαμεινώνδας Σέμα Πέτρος


 Τίτλος:Τοπιακή ανάπλαση και διαμόρφωση αθλητικού πάρκου στην περιοχή του Βοτανικού στην Αθήνα.
Title:Landscape rejuvenation and creation of a sports park in the area of Votanikos in Athens.

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 9.00 π.μ.
Εξεταστική Επιτροπή

Καθηγητής Κωνσταντίνος Αλκέτας Ουγγρίνης (επιβλέπων)
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διμέλλη Δέσποινα
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Χατζησάββα Δήμητρα

Περίληψη

Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται μια επέμβαση στη περιοχή του βοτανικού της Αθήνας. Η Αθήνα όντας μια πόλη που δίνει ελάχιστη βαρύτητα στην πράσινη ανάπτυξή της εμπεριέχει περιοχές όπως ο βοτανικός που είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της παραπάνω πρότασης. Με αφορμή τη πρόταση του Δήμου Αθηνών για τη διπλή ανάπλαση της περιοχής του βοτανικού καθώς και της σημασίας της περιοχής στον πολεοδομικό ιστό της πόλης, επιλέγουμε την επέμβασή μας ως μια πράσινη αθλητική ζώνη.
Η ανάπλασή μας στην περιοχή του βοτανικού έχει σκοπό: την αναβίωση του ρέματος, την ενίσχυση του πρασίνου για την αρχή της αναβάθμισης της έως τώρα βιομηχανικής περιοχής, την ένταξη αθλητικών δραστηριοτήτων και εισαγωγή της έννοιας του αθλητικού πάρκου στην Αθήνα, και τέλος τη προσθήκη ενός κεντρικού γηπέδου ποδοσφαίρου, όπως προσδιορίζει και το σχέδιο του δήμου Αθηνών.
Η αναβίωση του ρέματος θα επάγεται στην περιοχή μελέτης και θα επεκτείνεται σε μικρό βαθμό εκτός αυτής. Το έντονο πράσινο θα δώσει αναπνοή στο γκρίζο που κυριαρχεί στην περιοχή του βοτανικού με περίπου 80% της επιφάνειας να καλύπτεται από πράσινο. Όλες οι αθλητικές δραστηριότητες θα σέβονται και θα συνεργάζονται με το φυσικό τοπίο με τη μικρότερη δυνατή αλλοίωσή του. Με αυτό το πρότυπο θα σχεδιαστεί και το γήπεδο το οποίο θα τοποθετηθεί υπόγεια για την εκμετάλλευση του εδάφους στην δομή και με επιπλέον σκοπό τη μη έκρηξη μεγάλων δομών καθ’ ύψος. 

Προσθήκη στο ημερολόγιό μου
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012