Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin
Προβολή ημερολογίου Προβολή ημερολογίου
Προβολή λίστας Προβολή λίστας
iCal - Εκδηλώσεις μήνα iCal - Εκδηλώσεις μήνα
iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών
RSS - Εκδηλώσεις μήνα RSS - Εκδηλώσεις μήνα
RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών

05
Απρ

Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας κ.Γρηγορίου Μιχαήλ- Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας  
ΤοποθεσίαΓ1 - Σχεδιαστήρια ΑΡΜΗΧ και Εργαστήρια
Ώρα05/04/2023 17:00 - 18:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο:ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

Τίτλος:ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΑΜΠΡΑ
Title:International Martial Arts Center in Alambra

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, 17:00 μ.μ.
Σχεδιαστήριο 4ου έτους

Εξεταστική Επιτροπή

Επίκουρος Καθηγητής (επιβλέπων): Τσάρας Ιωάννης
Καθηγητής: Βαζάκας Αλέξανδρος
Καθηγήτρια: Καραγιάννη Άννα


Περίληψη
Η παρούσα διπλωματική έχει ως θέμα το σχεδιασμό ενός Διεθνούς Κέντρου Πολεμικών Τεχνών, στην Κύπρο, στο χωριό Αλάμπρα της επαρχίας Λευκωσίας. Στην Κύπρο υπάρχουν αρκετές σχολές πολεμικών τεχνών και προάγεται το πνεύμα του αθλητισμού, εντούτοις στην ευρύτερη περιοχή μελέτης δεν υπάρχει κάτι, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να αναγκάζονται να ταξιδεύουν μέχρι την πόλη της Λευκωσίας για να προπονηθούν. Μια άλλη σχεδιαστική πτυχή που καλύπτει η αρχιτεκτονική πρόταση, είναι η φιλοξενία αθλητικών γεγονότων στο πλαίσιο των πολεμικών τεχνών. Υπάρχει έλλειψη χώρου, που να φιλοξενεί αποκλειστικά και μόνο αγώνες πολεμικών τεχνών, με αποτέλεσμα όταν διοργανώνονται να γίνονται σε χώρους που δεν είναι κατάλληλοι για τέτοιου είδους αγώνες, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν με τα δεδομένα των πολεμικών τεχνών.
Η συγκεκριμένη περιοχή είναι το ιδανικό σημείο για την υλοποίηση του Διεθνούς Κέντρου Πολεμικών Τεχνών, γιατί είναι σε κεντροβαρικό  σημείο στο νησί και έχει περίπου την ίδια απόσταση από κάθε πόλη. Επίσης, το οικόπεδο είναι λίγο έξω από το χωριό και σε σημείο που δεν υπάρχουν σπίτια κοντά. Βρίσκεται σε πιο ψηλό υψόμετρο σε σύγκριση με τα γύρω σπίτια, με αποτέλεσμα να μην ενοχλούνται οι κάτοικοι. Ένα ακόμη θετικό είναι ότι με την κατασκευή του Κέντρου στο συγκεκριμένο σημείο, θα μπορούν να αθλούνται οι κάτοικοι από τα γύρω χωριά και περιοχές, χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουν μέσα στην πόλη της Λευκωσίας, δίνοντας στο Κέντρο ένα υπερτοπικό χαρακτήρα. 
Η κεντρική ιδέα της οργάνωσης του Κέντρου προκύπτει από το οκταγωνικό ρινγκ, δηλαδή το ρινγκ που χρησιμοποιείται για τους αγώνες της πολεμικής τέχνης ΜΜΑ, Μεικτών Πολεμικών Τεχνών. Το οκταγωνικό σχήμα στη συνέχεια αποδομήθηκε για να ανασυνταχθεί με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων ως διάγραμμα voronoi και συνδετικό στοιχείο των όψεων του συγκροτήματος. Η αρχιτεκτονική πρόταση αντιμετωπίζει το οκτάγωνο ως το συστατικό στοιχείο ενός μοτίβου, και διερευνά τους τρόπους ανάπτυξής του με μια bottom up λογική.

Λέξεις κλειδιά: Οκτάγωνο, Ψηφιακά εργαλεία, Διάγραμμα Voronoi, Κίνηση, Πολεμικές Τέχνες

Προσθήκη στο ημερολόγιό μου
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012