Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin
Προβολή ημερολογίου Προβολή ημερολογίου
Προβολή λίστας Προβολή λίστας
iCal - Εκδηλώσεις μήνα iCal - Εκδηλώσεις μήνα
iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών
RSS - Εκδηλώσεις μήνα RSS - Εκδηλώσεις μήνα
RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών

05
Οκτ

Παρουσίαση διπλωματικής εργασιας κ. Ιωάννας Κώτσου, Σχολή ΜΠΔ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας   ΜΠΔ  
Τοποθεσία
Ώρα05/10/2022 13:00 - 14:00

Περιγραφή:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Ονοματεπώνυμο: Ιωάννα Κώτσου

Αριθμός Μητρώου: 2015010074

 

Θέμα

Τίτλος στα Ελληνικά: «Ενεργειακή και οικονομοτεχνική ανάλυση δυνατοτήτων επανάχρησης διατηρητέου συγκροτήματος κτιρίων στο δήμο Χανίων»

Τίτλος στα Αγγλικά:«Energy, economic and technical analysis of the possibilities of re-use of a preservable complex of buildings in the municipality of Chania»

 

Εξεταστική Επιτροπή:

Επιβλέπων: Σπυρίδων Παπαευθυμίου, Καθηγητής

Πρώτο Μέλος: Μιχάλης Κονσολάκης, Καθηγητής

Δεύτερο Μέλος: Δημήτρης Ιψάκης, Επίκ. Καθηγητής

 

Περίληψη

Αντικείμενο μελέτης της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η ενεργειακή και οικονομοτεχνική μελέτη πρότασης επανάχρησης του διατηρητέου συγκροτήματος κτιρίων - μετοχιού «Ησυχάκη». Η πρόταση αυτή προβλέπει το ένα μέρος του συγκροτήματος να μετατραπεί σε δωμάτια φιλοξενίας πολιτιστικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, ενώ το κεντρικό κτήριο σε εκθεσιακό χώρο και χώρους μελέτης. Στόχος είναι η ανάλυση δυνατοτήτων ενεργειακής αναβάθμισης και αυτονόμησης του μετοχιού με το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η πρόταση αυτή είναι σύμφωνη με την Χάρτα της Βενετίας και σέβεται απόλυτα τόσο το μετόχι όσο και τα όρια-κανόνες του φυσικού περιβάλλοντος στο οποίο εντάσσεται.

Στη διπλωματική θα παρουσιαστεί η διαδικασία για την υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης με χρήση των λογισμικών της 4M GCAD και KENAK. Μέσω των προγραμμάτων αυτών θα αποτυπωθεί το κτιριακό συγκρότημα και θα αναλυθούν τρία ενεργειακά σενάρια αντίστοιχα. Οι μελέτες αυτές θα συνοδεύονται από οικονομοτεχνική μελέτη. Στόχος είναι να γίνει επιλογή του κατάλληλου σεναρίου που θα προσφέρει αφενός χαμηλές ενεργειακές καταναλώσεις και εκπομπές CO2 και αφετέρου γρηγορότερη αποπληρωμή. Ενδεικτικά θα μελετηθεί η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ και αντλίας θερμότητας, κοινά και για τις δύο χρήσεις του μετοχιού. Στο τέλος της εργασίας θα αναλυθούν τα τελικά συμπεράσματα που θα παρουσιάζουν το πιο ευνοϊκό σενάριο.

 

Ημερομηνία Εξέτασης

Ημέρα/Μήνας/Έτος: 05/10/2022

Ώρα: 13:00

 

Χώρος Εξέτασης

Αίθουσα: Join Zoom Meeting https://tuc-gr.zoom.us/j/95126788764?pwd=UXlyYVJxdCs1ZE81QjVaUHVHVi9JQT09

Προσθήκη στο ημερολόγιό μου
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012