Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin
Προβολή ημερολογίου Προβολή ημερολογίου
Προβολή λίστας Προβολή λίστας
iCal - Εκδηλώσεις μήνα iCal - Εκδηλώσεις μήνα
iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών
RSS - Εκδηλώσεις μήνα RSS - Εκδηλώσεις μήνα
RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών

03
Ιουν

Διττή Ψηφιακή και Πράσινη Μετάβαση σε μια Ανθεκτική Οικονομία
Κατηγορία: Ημερίδα  
ΤοποθεσίαΓ2 - Κτίριο Γ2, Γ2.1
Ώρα03/06/2022 14:00 - 19:00

Περιγραφή:

Η νέα αναπτυξιακή στρατηγική της Ευρώπης, οραματιζόμενη τον μετασχηματισμό της σε μία σύγχρονη, ανταγωνιστική, αποδοτική και ανθεκτική οικονομία, έχει θέσει ως στόχο την Πράσινη Μετάβαση, με το νέο Σχέδιο Δράσης για την Κυκλική Οικονομία, να αποτελεί προϋπόθεση για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας. Ταυτόχρονα, οι ψηφιακές τεχνολογίες (Industry 4.0, Industry 5.0), όπως αποτυπώνονται στην Ψηφιακή Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλάζουν εκ βάθρων την καθημερινή μας ζωή.

Αυτές οι δύο προκλήσεις, πρέπει να συμβαδίζουν. Η Διττή Ψηφιακή και Οικολογική Μετάβαση θα επηρεάσει κάθε πτυχή της οικονομίας, της κοινωνίας και της βιομηχανίας. Θα απαιτήσει νέες τεχνολογίες, σε συνδυασμό με επενδύσεις και καινοτομία. Θα δημιουργήσει νέα προϊόντα, υπηρεσίες, αγορές και επιχειρηματικά μοντέλα. Θα διαμορφώσει νέες μορφές θέσεων εργασίας που δεν υπάρχουν ακόμη και οι οποίες χρειάζονται δεξιότητες τις οποίες δεν διαθέτουμε ακόμη. Επίσης, θα έχει ως επακόλουθο τη μετατόπιση από τη γραμμική παραγωγή στην κυκλική οικονομία.

H Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, ανταποκρινόμενη στις συνεχείς προκλήσεις για την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες υλοποιώντας υψηλού επιπέδου έρευνα, οργανώνει μία στοχευμένη ημερίδα για τη Διττή Ψηφιακή και Πράσινη Μετάβαση σε μια Ανθεκτική Οικονομία. Η ερευνητική ομάδα Industrial and Digital Innovations Research Group (Indigo) φιλοξενεί εκπροσώπους της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας για να παρουσιάσουν καινοτόμες λύσεις, πρακτικές και ερευνητικές προσεγγίσεις για τη ψηφιακή και πράσινη μετάβαση με στόχο την ανθεκτική οικονομία:

  • Καθηγητής Δημήτρης Κυρίτσης, Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) & University of Oslo

  • Καθηγητής Γρηγόρης Μέντζας, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

  • Αναπληρωτής Καθηγητής Γιάννης Μούρτος, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

  • Επίκουρος Καθηγητής Γιώργος Αραμπατζής, Πολυτεχνείο Κρήτης

  • Αναπληρωτής. Καθηγητής Απόστολος Βουλγαράκης, Πολυτεχνείο Κρήτης

  • Κώστας Καλαμπούκας, Gruppo Maggioli, Greek Branch

Προσθήκη στο ημερολόγιό μου
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012