Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

07
Ιουλ

Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας κ.Μπατζέλη Στυλιανού Παναγιώτου - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας  
Τοποθεσίαη παρουσίαση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης
Ώρα07/07/2021 16:00 - 17:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο: ΜΠΑΤΖΕΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Τίτλος:Επαναδιατύπωση της σχεδιαστικής διαδικασίας της κατοικίας με βάση την καθημερινότητα των ενοίκων της
Title:Restatement of the design process of the house based on the daily life of its occupants

Τετάρτη 7 Ιουlίου 2021, 16.00 μ.μ.

Εξεταστική Επιτροπή

 Καθηγητής: Ουγγρίνης Κωνσταντίνος-Αλκέτας (επιβλέπων)
Επίκουρος Καθηγητής :Βαζάκας Αλεξανδρος
Αναπληρωτής Καθηγητής: Τσάρας Γιάννης -Νίκος


Περίληψη

Αντλώντας τις πληροφορίες και τα συμπεράσματα από την ερευνητική μου εργασία, η διπλωματική επικεντρώνεται στην διευκόλυνση του σχεδιασμού μίας κατοικίας συμπεριλαμβάνοντας ενεργά την καθημερινότητα των ανθρώπων στο σχεδιασμό. 
Για να επιτευχθεί αυτό, η διαδικασία χωρίζεται σε δύο σκέλη:
Από τη μία, δημιουργείται ένα ερωτηματολόγιο το οποίο προορίζεται για τους ενοίκους της κατοικίας με σκοπό την καταγραφή των καθημερινών συνηθειών τους.
Από την άλλη, δημιουργείται ένα εργαλείο με σκοπό να μεταφράσει την καθημερινότητα των ανθρώπων αυτών μέσω του ερωτηματολογίου και να παρουσιάσει σε τρισδιάστατη μορφή τους χώρους της κατοικίας με τα αντίστοιχα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν.
Το εργαλείο αυτό δεν εχει σκοπό να αντικαταστήσει τον αρχιτέκτονα αλλά να τον διευκολύνει στο να συμπεριλάβει στο σχεδιασμό της κατοικίας τις καθημερινές δραστηριότητες των κατοίκων της. 
Χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου που δόθηκε σε ένα ζευγάρι και σύμφωνα με τις πληροφορίες που εξάγονται απο το εργαλείο, καλούμαι να σχεδιάσω ξανά την υπάρχουσα κατοικία του ζευγαριού με σκοπό οι χώροι της νέας κατοικίας να διαθέτουν ποιοτικά χαρακτηριστικά σύμφωνα με τις ανάγκες και τις συνήθειες του ζευγαριού.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012