Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin
Προβολή ημερολογίου Προβολή ημερολογίου
Προβολή λίστας Προβολή λίστας
iCal - Εκδηλώσεις μήνα iCal - Εκδηλώσεις μήνα
iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών
RSS - Εκδηλώσεις μήνα RSS - Εκδηλώσεις μήνα
RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών

12
Οκτ

Παρουσίαση μεταπτυχιακής εργασίας κ. Ποντικάκη Βασιλείου, Σχολή ΜΠΔ
Κατηγορία: Παρουσίαση Μεταπτυχιακής Εργασίας   ΜΠΔ  
Τοποθεσία
Ώρα12/10/2021 12:00 - 13:00

Περιγραφή:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Ονοματεπώνυμο: Ποντικάκης Βασίλειος

Αριθμός Μητρώου: 2018019012

 

Θέμα

Τίτλος στα Ελληνικά:            «Αξιολόγηση τουριστικής ανταγωνιστικότητας και αποδοτικότητας»

Τίτλος στα Αγγλικά:            «Evaluation of tourism competitiveness and efficiency»

 

Επιτροπή:

Επιβλέπων: Γρηγορούδης Ευάγγελος

Πρώτο Μέλος: Ματσατσίνης Νικόλαος

Δεύτερο Μέλος: Τσαφαράκης Στυλιανός

Περίληψη της εργασίας στα Ελληνικά:    

Ο τουρισμός είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στον κόσμο, καθώς βιώνει συνεχή ανάπτυξη, καθιστώντας τον έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς. Η τουριστική βιομηχανία αναζωογονεί τις οικονομίες, προσφέροντας οφέλη για την οικονομία, την απασχόληση και τις επενδύσεις. Οι διεθνείς αφίξεις τουριστών το έτος 2018 ανήλθαν στα 1,4 δισεκατομμύρια δημιουργώντας κέρδη ύψους 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η ανάπτυξη του τουρισμού μπορεί να προσφέρει ένα μεγάλο μέρος εισροής κεφαλαίου για την Ελλάδα επιτρέποντας τις εισαγωγές να είναι περισσότερες από τις εξαγωγές. Ο τουριστικός τομέας θεωρείται από τους ειδικούς ως ο πιο δυναμικός από όλους της ελληνικής οικονομίας.                               

Ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι αναμφίβολα η κύρια πηγή εισοδήματος και απασχόλησης. Κατά τη διάρκεια δεκαετιών οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις έχουν αυξηθεί και οι νέες επενδύσεις διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην διατήρηση και στην ανάπτυξη της οικονομία και της απασχόλησης.     

Ο αριθμός των ανταγωνιστικών τουριστικών προορισμών είναι μεγάλος και ο ανταγωνισμός μεταξύ των εναλλακτικών τουριστικών προορισμών είναι σκληρός. Στο πλαίσιο της παρούσας διατριβής θα γίνει προσπάθεια να προσδιοριστεί η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια τουριστική αγορά και να αξιολογηθεί η ανταγωνιστικότητα των εναλλακτικών οικονομιών, καθώς παρουσιάζουν ομοιογένεια χαρακτηριστικών. Η επιτυχία ενός τουριστικού προορισμού επηρεάζεται από τη συγκριτική ανταγωνιστικότητά του. Η Έκθεση για την Ανταγωνιστικότητα Ταξιδιού και Τουρισμού (TTCR) συγκεντρώνει τους ηγέτες του κόσμου με σκοπό την ανάπτυξη μιας έκθεσης, η οποία παρέχει ένα χρήσιμο εργαλείο στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα. Στην διετή έκθεση της TTCR παρουσιάζεται ο Δείκτης Ανταγωνιστικότητας Ταξιδιών και Τουρισμού (TTCI), ο οποίος αξιολογεί την ανταγωνιστικότητα 140 οικονομιών παγκοσμίως.     
Στο πλαίσιο της μεθοδολογίας του δείκτη ανταγωνιστικότητας TTCI, θα αναπτυχθεί ένα σύνολο επιμέρους δεικτών ανταγωνιστικότητας και αποδοτικότητας που θα επιτρέψει τη σύγκριση των εναλλακτικών τουριστικών προορισμών με την Ελλάδα.

 

​​​​​​​Ημερομηνία Εξέτασης

Ημέρα/Μήνας/Έτος: 12/10/2021

Ώρα:       12:00

 

​​​​​​​Χώρος Εξέτασης

Zoom Meeting: Meeting ID: 954 6023 1406
 [https://tuc-gr.zoom.us/j/95460231406?pwd=eHo5Qm9WU2JzeUVUV293M0ZOS2pDZz09]

Meeting ID: 954 6023 1406

 

 

Προσθήκη στο ημερολόγιό μου
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012