Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin
Προβολή ημερολογίου Προβολή ημερολογίου
Προβολή λίστας Προβολή λίστας
iCal - Εκδηλώσεις μήνα iCal - Εκδηλώσεις μήνα
iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών
RSS - Εκδηλώσεις μήνα RSS - Εκδηλώσεις μήνα
RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών

17
Δεκ

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας του φοιτητή Βλασιάδη Αριστοτέλη, Σχολής Μηχ.Ο.Π.
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας   ΜΗΧΟΠ  
ΤοποθεσίαΜ3 - Κτίριο ΜΗΧΟΠ, Μ3.108
Ώρα17/12/2018 14:00 - 15:00

Περιγραφή:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Εξεταζόμενος φοιτητής: ΒΛΑΣΙΑΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Τριμελής Εξεταστική Επιτροπή:

ΚΑΘ. ΒΑΜΒΟΥΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (επιβλέπουσα)
ΚΑΘ. ΓΑΛΕΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΔΡ. ΣΦΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΕΔΙΠ)

Θέμα Διπλωματικής Εργασίας: Καύση μιγμάτων από αγροτοβιομηχανικά υπολείμματα σε πρότυπη μονάδα σταθερής κλίνης για παραγωγή θερμότητας.

Περίληψη

Με την πάροδο των χρόνων και τις εξελίξεις που διαδραματίζονται σε οικονομικό, πολιτικό αλλά και περιβαλλοντικό επίπεδο, ολοένα και αυξάνει η ζήτηση για θερμότητα μέσω της αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Η Βιομάζα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μορφές των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η αξιοποίησή της για την παραγωγή ενέργειας αυξάνει συνεχώς.
Στην παρούσα μελέτη, διερευνήθηκαν η απόδοση καύσης και οι εκπομπές αερίων ρύπων από την καύση αγροτικών υπολειμμάτων βιομάζας σε πρότυπη μονάδα καύσης. Τα καύσιμα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ο πυρήνας ελιάς, ο φλοιός καρυδιού και μίγματα αυτών σε αναλογίες 50-50 % και 70-30 %, αντίστοιχα.
 Στην διαδικασία της καύσης των υλικών και των μιγμάτων τους, η τροφοδοσία του καυσίμου αποτελεί την μεταβλητή παράμετρο. Έτσι, προσδιορίστηκαν ο βαθμός απόδοσης καύσης, ο θερμικός βαθμός απόδοσης του λέβητα και οι εκπομπές αερίων ρύπων, προκείμενου να ελεγχθούν αν  βρίσκονται εντός των επιτρεπόμενων ορίων σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία για μικρά οικιακά συστήματα παραγωγής θερμότητας.
Σε όλα τα καύσιμα και τα μίγματά τους, οι εκπεμπόμενοι ρύποι δεν ξεπέρασαν τα όρια σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία. Επιπροσθέτως, τα υλικά εμφάνισαν υψηλές τιμές θερμικού απόδοσης καύσης και βαθμού απόδοσης καύσης. Με την αύξηση του ρυθμού τροφοδοσίας, αυξήθηκαν οι εκπομπές αερίων ρύπων, αλλά παρέμειναν εντός των επιτρεπόμενων ορίων. Τέλος, ο φλοιός καρυδιού αποδείχτηκε ως το καλύτερο καύσιμο βιομάζας, καθώς εμφάνισε χαμηλότερες εκπομπές αέριων ρύπων και υψηλότερο θερμικό βαθμό απόδοσης καύσης.

Προσθήκη στο ημερολόγιό μου
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012