Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin
Προβολή ημερολογίου Προβολή ημερολογίου
Προβολή λίστας Προβολή λίστας
iCal - Εκδηλώσεις μήνα iCal - Εκδηλώσεις μήνα
iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών
RSS - Εκδηλώσεις μήνα RSS - Εκδηλώσεις μήνα
RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών

03
Απρ

Παρουσίαση Ερευνητικής εργασίας Παπουτσά Αικατερίνης Καλλιμασιώτη Σοφίας
Κατηγορία: Παρουσίαση Ερευνητικής Εργασίας  
ΤοποθεσίαΚ4 - Κτίριο Κ4
Ώρα03/04/2019 14:00 - 15:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο:ΣΟΦΙΑ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΩΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΟΥΤΣΑ

Τίτλος:«Ανενεργά λατομεία: Η ελληνική και διεθνής εμπειρία πρακτικών για τη συρραφή του δικτύου κενών του αστικού και περιαστικού ιστού.»
Title:“Inactive quarries: The Greek and international experience of connecting the network of urban and suburban voids.”

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, 14.00 μ.μ.
Ισόγειο κ4,

Εξεταστική Επιτροπή

Επίκ. Καθ. Δέσποινα Διμέλλη (επιβλέπουσα)
Επίκ. Καθ. Κλήμης Ασλανίδης
Επίκ. Καθ, Παναγιώτα Καραμανέα


Περίληψη


Οι κοινωνικοπολιτικές και οικονομικές ζυμώσεις των περασμένων αιώνων, επέφεραν εντατικούς μετασχηματισμούς στην πόλη. Απόρροια του φαινομένου, αποτέλεσε μεταξύ άλλων, η δημιουργία δικτύου που αποτελείται από  τα αστικά και εδαφικά κενά. Τέτοιοι χώροι εντοπίζονται τόσο στο εσωτερικό, όσο και στα όρια της πόλης. Οι ασαφείς και ασχεδίαστοι αδόμητοι χώροι, παράδειγμα των οποίων αποτελούν τα ανενεργά λατομεία, αντιμετωπίζονται ως ασυνέχειες του πολεοδομικού ιστού και ενώ προκαλούν αμηχανία, αποτελούν πρόσφορους τόπους για τοπιακή, πολιτιστική και αστική διαμόρφωση.   Στην παρούσα εργασία αρχικά μελετάται, μέσω ιστορικής αναδρομής, η δημιουργία των κενών και η συμβολή τους σε αντιληπτικό και χωρικό επίπεδο και διερευνώνται οι προοπτικές ανάπλασης και επανένταξης τους σε ένα ενοποιημένο αστικό τόπο. Η έρευνα εστιάζει στην αξιοποίηση και αποκατάσταση εγκαταλελειμμένων ανενεργών λατομείων. Μέσω της ερευνητικής διαδικασίας, μελετώνται χαρακτηριστικά παραδείγματα αποκατάστασης ανενεργών λατομείων, από τον ελλαδικό και το διεθνή χώρο. Σε τελικό στάδιο, επιχειρείται η αξιολόγηση των αναπλάσεων και η προσπάθεια καθορισμού των βέλτιστων πρακτικών.

 

Προσθήκη στο ημερολόγιό μου
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012