Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

24
Φεβ

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας κ. Μαρκέλλας Δανιήλ, Σχολή ΜΠΔ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας   ΜΠΔ  
Τοποθεσία
Ώρα24/02/2022 12:30 - 13:30

Περιγραφή:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Ονοματεπώνυμο:      Μαρκέλλα Δανιήλ

Αριθμός Μητρώου:  2016010098

 

Θέμα

Τίτλος στα Ελληνικά:  4η  Βιομηχανική Επανάσταση στην Κατασκευαστική Βιομηχανία

Τίτλος στα Αγγλικά:   INDUSTRY 4.0 for MANUFACTURING

 

Επιτροπή:

Επιβλέπων:          Αριστομένης Αντωνιάδης

Πρώτο Μέλος:                 Νικόλαος Μπιλάλης

Δεύτερο Μέλος:   Παύλος Κουλουριδάκης

 

Περίληψη της εργασίας στα Ελληνικά:          

Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται τις ιδέες και τη φιλοσοφία της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Αρχικά ακολουθεί μία ιστορική αναδρομή που αναλύονται οι τρεις προηγούμενες βιομηχανικές επαναστάσεις, ώστε να αναδειχθούν και να αναλυθούν όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα που διαφοροποιούν την 4η βιομηχανική επανάσταση από τις προηγούμενες. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην κατασκευαστική βιομηχανία και παράλληλα αναλύονται όλες οι νέες τεχνολογίες  που αποτελούν την 4η βιομηχανική επανάσταση. Παρουσιάζονται παραδείγματα εφαρμογής στην κατασκευαστική βιομηχανία, τα αποτελέσματα αλλά και τις αλλαγές που έχουν επιφέρει σε αυτόν το χώρο.

Τέλος καθώς η βιομηχανία αλλάζει και η αγορά εργασίας μεταβάλλεται, οι ικανότητες και οι δεξιότητες που απαιτούνται διαφοροποιούνται. Με την εφαρμογή μεθόδου SWOT για την ανάλυση προτάσεων για έξυπνη βιομηχανοποίηση, που παρουσιάζεται στη συνέχεια της εργασίας, εντοπίζονται περισσότερες ευκαιρίες και προοπτικές σε σύγκριση με τις προκλήσεις και τις αδυναμίες που καταγράφονται.  Παράλληλα στη βιβλιογραφική ανασκόπηση, που περιλαμβάνει η συγκεκριμένη εργασία, εξετάστηκε η λιτή κατασκευαστική βιομηχανία και πως μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην υιοθέτηση της Βιομηχανίας 4.0. Έτσι μελετάται πως αυτές οι εξελίξεις καθορίζουν τον κατασκευαστικό κλάδο και  εξετάζεται αν θα μπορούσε να αυτοματοποιηθεί ολοκληρωτικά, παρουσιάζοντας βιομηχανίες οι οποίες έχουν ενσωματώσει αυτές τις τεχνολογίες αποτελεσματικά.

 

​​​​​​​Ημερομηνία Εξέτασης

Ημέρα/Μήνας/Έτος:             24/02/2022

Ώρα:                                      12:30

 

​​​​​​​Χώρος Εξέτασης

Αίθουσα:

https://tuc-gr.zoom.us/j/84596447511?pwd=a0hkc081Vm1LNEJxWk9IL21zYkN0UT09

 

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012