Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin
Προβολή ημερολογίου Προβολή ημερολογίου
Προβολή λίστας Προβολή λίστας
iCal - Εκδηλώσεις μήνα iCal - Εκδηλώσεις μήνα
iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών iCal - Εκδηλώσεις 6 μηνών
RSS - Εκδηλώσεις μήνα RSS - Εκδηλώσεις μήνα
RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών RSS - Εκδηλώσεις 6 μηνών

01
Ιουν

Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας κ.Ανδρέου Βασίλη - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας  
Τοποθεσίαη παρουσίαση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης
Ώρα01/06/2022 15:00 - 16:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο:Βασίλης Ανδρέου

Τίτλος:«Σχολή Ιστορίας-Αρχαιολογίας και εστίες στην Πάφο»
Title:«School of History-Archeology and Student Residence in Paphos»

Τετάρτη 01 Ιουνίου 2022, 15.00 μ.μ.


Εξεταστική Επιτροπή

Αναπληρωτής Καθηγητής, Τσάρας Γιάννης-Νίκος (επιβλέπων)
Επίκουρος Καθηγητής, Τέσσας Χρήστος  
Επίκουρος Καθηγητής, Κακάβας Σπυρίδων 


Περίληψη


Η διπλωματική εργασία έχει ως αντικείμενο το σχεδιασμό μιας Σχολής Ιστορίας και Αρχαιολογίας καθώς και φοιτητικές εστίες για χρήση της σχολής στο κέντρο της Πάφου. Το συγκρότημα που προτείνεται γειτνιάζει άμεσα με το Κέντρο Ιστορικής Τεκμηρίωσης του Δήμου Πάφου που βρίσκεται τώρα στο στάδιο της κατασκευής. 

Με την δημιουργία του εκπαιδευτικού συγκροτήματος και σε συνδυασμό με το Κέντρο Ιστορικής Τεκμηρίωσης θα μπορεί να αναδειχτεί η ιστορία της πόλης τόσο με τη μελέτη των ιστορικών και αρχαιολογικών πηγών, με την περαιτέρω έρευνα που προκύπτει από τις ανασκαφές αλλά και με επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις προς το κοινό. 

Το εκπαιδευτικό συγκρότημα θα αποτελείται από ένα κτίριο με τρία επίπεδα όπου θα στεγάζονται οι αίθουσες διδασκαλίας, διαλέξεων, τα γραφεία του προσωπικού και τα εργαστήρια για την λειτουργία της σχολής. Δορυφορικά αυτού αναπτύσσεται ένα αυτόνομο κτήριο διώροφο με την βιβλιοθήκη της σχολής και το εστιατόριο, καθώς εγκάρσια στον άξονα της σχολής και με γραμμική ανάπτυξη δυο κτήρια με τις φοιτητικές εστίες και χώρους διημέρευσης τους. Το συγκρότημα, στοχεύει στην αναθεώρηση της σχέσης του χρήστη - περιπατητή με το δημόσιο χώρο περιμετρικά του. Η σχέση αυτή επιτυγχάνεται με διαδρομές- περάσματα στο υφιστάμενο αστικό και φυσικό περιβάλλον. 

Η Σχολή στο ιστορικό κέντρο της πόλης έχει σκοπό την πολεοδομική ανασυγκρότηση της περιοχής με ένα βιώσιμο και λειτουργικό χώρο, την οικονομική αναζωογόνηση της με την προσέλκυση φοιτητών και νέες θέσεις εργασίας καθώς και την πολιτιστική της αναβάθμιση.


 

Προσθήκη στο ημερολόγιό μου
© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012