Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

24
Φεβ

Παρουσίαση διδακτορικής διατριβής κ. Εμμανουέλας Ραπανάκη, Σχολή ΜΠΔ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διδακτορικής Διατριβής   ΜΠΔ  
ΤοποθεσίαΔ3 - Κτίριο ΜΠΔ, Δ3.004
Ώρα24/02/2020 11:00 - 11:30

Περιγραφή:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Ονοματεπώνυμο: Εμμανουέλα Ραπανάκη

Αριθμός Μητρώου: 2012019065

 

Θέμα

Τίτλος στα Ελληνικά: «ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΜΕΘΕΥΡΕΤΙΚΩΝ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ»

Τίτλος στα Αγγλικά: “Formulation and solution of complex supply chain management problems using metaheuristic algorithms”

 

Εξεταστική Επιτροπή:

Ιωάννης Μαρινάκης, Επιβλέπων

Γεώργιος Σταυρουλάκης, Μέλος 3μελούς

Αθανάσιος Μυγδαλάς, Μέλος 3μελούς

Αριστομένης Αντωνιάδης, Μέλος 7μελούς

Νικόλαος Ματσατσίνης, Μέλος 7μελούς

Γιώργος Σαχαρίδης, Μέλος 7μελούς

Άγγελος Σιφαλέρας, Μέλος 7μελούς

 

Περίληψη της εργασίας στα Ελληνικά

Ένας από τους κύριους στόχους της παρούσας διδακτορικής διατριβής είναι η μοντελοποίηση ενός προβλήματος δρομολόγησης οχημάτων με πολλαπλές αποθήκες με χρήση ενεργειακών στόχων, λαμβάνοντας υπόψη παραμέτρους που προέρχονται από πραγματικές συνθήκες. Επειδή τα προβλήματα που προέκυψαν έχουν παραπάνω από ένα στόχους, η μοντελοποίηση τους έγινε ως πολυαντικειμενικά ενεργειακά προβλήματα δρομολόγησης οχημάτων με πολλαπλές αποθήκες. Έτσι, δημιουργήθηκαν, παρουσιάζονται και αναλύονται τέσσερα νέα προβλήματα. Στα τέσσερα νέα πολυαντικειμενικά ενεργειακά προβλήματα δρομολόγησης οχημάτων με πολλαπλές αποθήκες που προτείνονται, για τον υπολογισμό της κατανάλωσης καυσίμου, εκτός από τη διανυόμενη απόσταση και το βάρος του φορτίου που μεταφέρεται, λαμβάνονται υπόψη και επιπλέον παράμετροι διαδρομής, οι οποίες είναι εύκολο να συλλεχθούν και δεν σχετίζονται με το είδος και τα χαρακτηριστικά του οχήματος.

Για να επιλυθούν τα παραπάνω προβλήματα, στα πλαίσια της παρούσας διδακτορικής διατριβής, υλοποιήθηκε και χρησιμοποιήθηκε ένας αριθμός από εξελικτικούς αλγόριθμους και αλγόριθμους εμπνευσμένους από τη φύση. Ένας από τους κύριους στόχους της παρούσας διδακτορικής διατριβής ήταν η ενσωμάτωση νέων διαδικασιών και μεθόδων σε διάφορους εξελικτικούς αλγορίθμους, ώστε να παράξουν όσο το δυνατό καλύτερα αποτελέσματα.

 

Ημερομηνία εξέτασης

Ημέρα/Μήνας/Έτος: Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Ώρα: 11:00

 

Χώρος εξέτασης Δ3.004

Αίθουσα σεμιναρίων σχολής ΜΠΔ

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012