07
Φεβ

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας κ. Γουνιώτη Σιλουανή, Σχολή ΜΠΔ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας   ΜΠΔ  
ΤοποθεσίαΔ5 - Κτίριο ΜΠΔ, Δ5.008
Ώρα07/02/2019 10:30 - 11:00

Περιγραφή:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Ονοματεπώνυμο:   Γουνιώτη Σιλουανή

Αριθμός Μητρώου:              2012010140

 

Θέμα

Τίτλος στα Ελληνικά:  «Μέτρηση Καταναλωτικών Προτιμήσεων και Στάσεων σχετικά με το ψωμί του τοστ, με χρήση Choice-Based Conjoint Analysis»

Τίτλος στα Αγγλικά:    “Measuring Consumer Preferences and Attitudes regarding Bread Toast, using Choice-Based Conjoint Analysis”

 

Εξεταστική Επιτροπή:

Επιβλέπων:     Τσαφαράκης Στέλιος

Πρώτο Μέλος:               Ατσαλάκης Γεώργιος

Δεύτερο Μέλος:          Κρασαδάκη Ευαγγελία

 

Περίληψη

Στην παρούσα διπλωματική εργασία γίνεται μέτρηση των προτιμήσεων και των στάσεων των πελατών των καταστημάτων του ομίλου «Μασούτης» στο νομό Θεσσαλονίκης, όσον αφορά την επιλογή του ψωμιού του τοστ. Στα πλαίσια της εργασίας χρησιμοποιείται ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, όπου οι ερωτώμενοι καλούνται να επιλέξουν ένα προϊόν από ένα εύρος διαφοροποιημένων επιλογών με ορισμένα χαρακτηριστικά και επίπεδα, ενώ συγχρόνως χρειάζεται  απαντήσουν και σε ερωτήσεις σχετικά με τη γνώμη τους για το ψωμί του τοστ. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι η  “Choice Based Conjoint Analysis” μέσω της χρήσης του λογισμικού της “Sawtooth”, ενώ γίνεται χρήση και ενός μοντέλου “Latent Class” για την ανάλυση των δεδομένων. Ταυτόχρονα, γίνεται αξιολόγηση των σχέσεων μεταξύ των μεταβλητών που χρησιμοποιούνται στην έρευνα με χρήση στατιστικών τεστ όπως ο έλεγχος ανεξαρτησίας x2 (pearson chi-square), και πολυμεταβλητή ανάλυση διακύμανσης (MANOVA).

 

Ημερομηνία Εξέτασης

Ημέρα/Μήνας/Έτος:   07/02/2019       

Ώρα:      10:30

 

​​​​​​​Αίθουσα Εξέτασης

Αίθουσα:   Δ5.008 (ΕΡΓΑΣΥΑ)

Κτίριο:   ΜΠΔ

 

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012