06
Μαρ

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας Λεκατσά Αικατερίνης Καλλίτση Ευθυμίας - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας   ΑΡΜΗΧ  
ΤοποθεσίαΓ1 - Σχεδιαστήρια ΑΡΜΗΧ και Εργαστήρια
Ώρα06/03/2019 17:00 - 18:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο: Καλλίτση Ευθυμία Λεκατσά Αικατερίνη


Τίτλος:‘’Επανασχεδιασμός της πρώην περιοχής του εργοστασίου της ΑΒΕΑ με σκοπό την ανάδειξη της παλαιάς της χρήσης μέσα από μια σύγχρονη ματιά’’ 
Title:‘’Redesigning the former area of ABEA's factory to highlight its old use through a modern look’’


Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2018, 17.00 μ.μ.
Σχεδιαστήριο 1ου έτους  Πολυτεχνειούπολη

Εξεταστική Επιτροπή

Επίκ. Καθ.Παναγιώτα  Καραμανέα  (επιβλέπουσα)
Αναπλ.καθ. Γεώργιος Προκάκης
Αναπ. Καθ. Δημήτρης Τσακαλάκης

 

Περίληψη

  Το θέμα του πρότζεκτ είναι ο επανασχεδιασμός της πρώην περιοχής  του εργοστασίου της ΑΒΕΑ με σκοπό την ανάδειξη της παλαιάς της χρήσης μέσα από μια σύγχρονη ματιά. Κύριος στόχος είναι η παραγωγή τοπικών προϊόντων με πρώτη ύλη την επιτραπέζια ελιά.
 Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα κτιριακό συγκρότημα 4.000 τ.μ. στη Νέα Χώρα Χανίων, που αποτελείται από 3 ενότητες. Με βάση την κεντρική ιδέα, η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει μία αίθουσα εκδηλώσεων, ένα εστιατόριο κι ένα snack-bar, η δεύτερη ενότητα μία βιβλιοθήκη, ένα πρόσθετο snack-bar, μία αίθουσα σεμιναρίων-προβολών, μία αίθουσα multimedia, ένα γραφείο διοίκησης, κάποια εργαστήρια και τμήματα επεξεργασίας της ελιάς  και η τρίτη ενότητα κάποια καταλύματα. Η πρώτη ενότητα έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα και απευθύνεται στην πόλη. Η δεύτερη ενότητα έχει  κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα, και απευθύνεται επίσης στην πόλη αλλά και σε ένα εξειδικευμένο προσωπικό 20 ατόμων  που έχει καλεστεί να ασχοληθεί με την παραγωγή των προαναφερθέντων προϊόντων και τη μεταβίβαση των γνώσεών τους στο ευρύ κοινό. Τέλος, στην τρίτη ενότητα βρίσκονται τα καταλύματα όπου φιλοξενείται το προσωπικό.  

  

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012