08
Μαϊ

Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας Καρέλη Ρουμπίνης-Τσαλίκου Ιφιγένειας - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας  
ΤοποθεσίαΓ1 - Σχεδιαστήρια ΑΡΜΗΧ και Εργαστήρια
Ώρα08/05/2019 11:00 - 12:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο:Καρέλη Ρουμπίνη, Τσαλίκου Ιφιγένειας


Τίτλος:Μεταγραφές της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Σαντορίνης στο σήμερα: Επανάχρηση και επέκταση συγκροτήματος κατοικιών και σχεδιασμός οινοποιείου μικρής κλίμακος.

Title:Transcription of Santorini’s traditional architecture: Reuse and extending a residential complex and designing a small-scale winery.


Τετάρτη  8 Μαϊου 2019, 11.00 π.μ.
Σχεδιαστήριο 1ου έτους

Εξεταστική Επιτροπή

Αναπλ.καθ.: Τζομπανάκης Αλέξιος
Επικ.καθ.:Ασλανίδης Κλήμης
Αναπλ.καθ.: Παρθένιος Παναγιώτης

Περίληψη

Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η επανάχρηση συγκροτήματος υπόσκαφων κατοικιών στον Βόθωνα της Σαντορίνης και η επέκτασή του, με την δημιουργία νέων κατοικιών και οινοποιείου μικρής κλίμακας. Ο Βόθωνας επιλέχθηκε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα υπόσκαφου οικισμού της Σαντορίνης, με έντονο ανάγλυφο και με κύρια χρήση την κατοικία. Αρχικά μελετάται η αρχιτεκτονική των παραδοσιακών κατοικιών του νησιού σε συνδυασμό με την αποτύπωση μιας υφιστάμενης, υπόσκαφης κατοικίας, πάνω στην οποία γίνεται η πρόταση ανάπλασης. Έπειτα, στην χωρική της συνέχεια, σχεδιάζονται τα νέα κτίσματα. Σκοπός της πρότασης είναι η ανάδειξη του οικισμού με την προσθήκη των λειτουργιών της παραγωγής κρασιού και παράλληλα η διατήρηση του οικιστικού χαρακτήρα της περιοχής, δίνοντας έμφαση στην κατοικία.

 

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012