Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

08
Μαϊ

Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας Καρέλη Ρουμπίνης-Τσαλίκου Ιφιγένειας - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας  
ΤοποθεσίαΓ1 - Σχεδιαστήρια ΑΡΜΗΧ και Εργαστήρια
Ώρα08/05/2019 11:00 - 12:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο:Καρέλη Ρουμπίνη, Τσαλίκου Ιφιγένειας


Τίτλος:Μεταγραφές της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Σαντορίνης στο σήμερα: Επανάχρηση και επέκταση συγκροτήματος κατοικιών και σχεδιασμός οινοποιείου μικρής κλίμακος.

Title:Transcription of Santorini’s traditional architecture: Reuse and extending a residential complex and designing a small-scale winery.


Τετάρτη  8 Μαϊου 2019, 11.00 π.μ.
Σχεδιαστήριο 1ου έτους

Εξεταστική Επιτροπή

Αναπλ.καθ.: Τζομπανάκης Αλέξιος
Επικ.καθ.:Ασλανίδης Κλήμης
Αναπλ.καθ.: Παρθένιος Παναγιώτης

Περίληψη

Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η επανάχρηση συγκροτήματος υπόσκαφων κατοικιών στον Βόθωνα της Σαντορίνης και η επέκτασή του, με την δημιουργία νέων κατοικιών και οινοποιείου μικρής κλίμακας. Ο Βόθωνας επιλέχθηκε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα υπόσκαφου οικισμού της Σαντορίνης, με έντονο ανάγλυφο και με κύρια χρήση την κατοικία. Αρχικά μελετάται η αρχιτεκτονική των παραδοσιακών κατοικιών του νησιού σε συνδυασμό με την αποτύπωση μιας υφιστάμενης, υπόσκαφης κατοικίας, πάνω στην οποία γίνεται η πρόταση ανάπλασης. Έπειτα, στην χωρική της συνέχεια, σχεδιάζονται τα νέα κτίσματα. Σκοπός της πρότασης είναι η ανάδειξη του οικισμού με την προσθήκη των λειτουργιών της παραγωγής κρασιού και παράλληλα η διατήρηση του οικιστικού χαρακτήρα της περιοχής, δίνοντας έμφαση στην κατοικία.

 

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012