Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

06
Νοε

Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας Βουλγαράκη Νίκης - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας  
Τοποθεσία
Ώρα06/11/2019 10:00 - 11:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο: ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΝΙΚΗ


Τίτλος: Νέο κέντρο στην Χαλέπα Χανίων:Ανάπλαση, Επέκταση και Δημόσιοι Χώροι στο Οικοδομικό Τετράγωνο του Δημοτικού Γηροκομείου
Title: New Center in Halepa, Chania: Reform, Extension and Public spaces in the block of  municipal nursing home 

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019, 10.00 π.μ.
Αίθουσα “Σχεδιαστήριο 1ου έτους

Εξεταστική Επιτροπή
Επίκ. Καθ. Αλέξανδρος Βαζάκας (επιβλέπων)
Επίκ. Καθ. Κλήμης Ασλανίδης
Αναπλ. Καθ. Δημήτρης Τσακαλάκης


Περίληψη

Αφορμή για το πρόγραμμα είναι τα έντονα ίχνη του παλίμψηστου της περιοχής, η συνύπαρξη παλιού και νέου, καθώς και η χρήση του γηροκομείου  αυτή καθαυτή.
Ως στόχος της μελέτης τέθηκε να τονιστεί η αξία της επαφής ανθρώπων διαφορετικής ηλικίας, αξιοποιώντας παράλληλα , με λογικά κριτήρια την δοθείσα περιοχή.
Η διαγραμματική απεικόνιση των ανθρώπινων σχέσεων ως ένα barcode, με σημεία πύκνωσης,  αραίωσης, έντασης και ελάττωσης, ήταν η εναρκτήρια ιδέα που επηρέασε την μορφολογία των νέων όγκων. Αυτοί,  μέσα από την απλή γεωμετρία τους, και την εναλλαγή τους σε επίπεδα που άλλοτε ακολουθούν την έντονη υψομετρική διαφορά του οικοπέδου και άλλοτε αφήνουν ελεύθερο τον δημόσιο χώρο να παίξει τον ρόλο των θεμελίων,  στεγάζουν αρμονικά διαφορετικές ηλικίες και λειτουργίες.
Ως εκ τούτου, το κτιριολογικό πρόγραμμα περιλαμβάνει, 42 μικτά δωμάτια (46 κλίνες) , 7 ξενώνες φιλοξενίας, εσωτερικούς κοινόχρηστους , παιδικό σταθμό, εργαστήριο καλλιτεχνικών, εκθεσιακό χώρο, θέατρο και δημόσιους υπαίθριους χώρους.

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012