Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

06
Νοε

Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας Πέτρα Ροδιάς Τζώρτζη Φυλλίας - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας  
ΤοποθεσίαΓ1 - Σχεδιαστήρια ΑΡΜΗΧ και Εργαστήρια
Ώρα06/11/2019 12:00 - 13:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνομο:Φυλία Τζώρτζη Πέτρα Ροδιά

Τίτλος:Πολιτισμός και εκπαίδευση: Επανάχρηση των πρώην Βασιλικών Σχολών Φρειδερίκης στη Νεάπολη Λασιθίου.

Title:Culture and education: Reuse of the former Frederica’s Royal Schools in Neapoli Lasithiou.

Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2019
Σχεδιαστήριο 1ου έτους  12.00 μμ

Εξεταστική Επιτροπή

Αναπλ. Καθ.: Σκουτέλης Νικόλαος (επιβλέπων)
Επικ.Καθ.: Ασλανίδης Κλήμης                                                           
Αναπλ. Καθηγητής:Ι.Τσάρας                                 

 

Περίληψη

Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά στη Νεάπολη Λασιθίου, μία περιοχή ιδιαίτερου ενδιαφέροντος καθώς αποτέλεσε το επίκεντρο των κοινωνικοοικονομικών, πολιτισμικών και αρχιτεκτονικών εξελίξεων κατά τις περιόδους της Οθωμανικής κυριαρχίας, Μεσοπολέμου και Μεταπολεμικά.
Ειδικότερα, η μελέτη αφορά σε επεμβάσεις αποκατάστασης και αλλαγής χρήσης του κτιριακού συγκροτήματος της Παιδόπολης Λασιθίου, ενός κτιρίου που αρχικά λειτούργησε ως οικοτροφείο θηλέων ως μέρος των Βασιλικών Σχολών Φρειδερίκης. Στόχος είναι η μετατροπή του παρόντος ιδρύματος προστασίας παιδιού σε συγκρότημα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με δυνατότητα βραχυχρόνιας και μακροχρόνιας φιλοξενίας παιδιών. Εξελίσσεται έτσι η υφιστάμενη λειτουργία του ιδρύματος λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις κτιριακές και λειτουργικές ανάγκες της περιοχής, όσο και την ιστορική και μορφολογική εξέλιξη των κτιρίων του συγκροτήματος.
Συνεπώς, δημιουργείται ένας υπερτοπικός πόλος έλξης με στόχο την ανάδειξη των χαρακτηριστικών της περιοχής και ταυτόχρονα την βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης των προστατευόμενων μελών.

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012