18
Δεκ

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας κ. Χορευτάκη Ιωάννη, Σχολή ΜΠΔ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας   ΜΠΔ  
Τοποθεσία
Ώρα18/12/2019 10:00 - 10:30

Περιγραφή:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Ονοματεπώνυμο: Χορευτάκης Ιωάννης

Αριθμός Μητρώου: 2012010054  

 

Θέμα

Τίτλος στα Ελληνικά: Πειραματικός προσδιορισμός της επίδρασης των συνθηκών κατεργασίας στο βάθος εγχάραξης της κατεργασίας Laser Engraving.

Τίτλος στα Αγγλικά: Experimental determination of cutting conditions effect on the depth of cut of laser engraving process.

 

​​​​​​​ Επιτροπή:

Επιβλέπων:  Αντωνιάδης Αριστομένης

Πρώτο Μέλος:            Μπιλάλης Νικόλαος

Δεύτερο Μέλος: Σταυρουλάκης Γεώργιος

 

Περίληψη της εργασίας στα Ελληνικά:

Οι διαδικασίες επεξεργασίας με Laser είναι ένας νεοεισερχόμενος και ταχέως εξελισσόμενος τύπος μηχανουργικών διεργασιών που επιτρέπουν την επεξεργασία πολύπλοκων γεωμετριών με μεγάλη ακρίβεια, ποιότητα επιφάνειας και παραγωγικότητα σε ένα ευρύ φάσμα υλικών. Έτσι, προέκυψε η ανάγκη για την δημιουργία μιας μεθόδου που θα βοηθήσει τον χειριστή της μηχανής Laser  να επιλέξει τις βέλτιστες παραμέτρους διεργασίας. Σε αυτή τη μελέτη πραγματοποιήθηκε μια πειραματική έρευνα της επίδρασης των παραμέτρων διεργασίας στην αποτελεσματικότητα της διαδικασίας χάραξης με Laser. Οι παράμετροι της διαδικασίας εξέτασης ήταν η μέση ισχύς εξόδου, ο ρυθμός επανάληψης και η ταχύτητα σάρωσης. Επομένως η εργασία αυτή περιλαμβάνει μεγάλη σειρά πειραμάτων χάραξης με Laser, προκειμένου να διαπιστωθεί η επίδραση των διαφόρων συνθηκών της κατεργασίας στο επιτυγχανόμενο τελικό βάθος χάραξης. Τα πειράματα θα γίνουν στην εργαλειομηχανή DMG MORI Lasertec 40.

 

​​​​​​​Ημερομηνία Εξέτασης

Ημέρα/Μήνας/Έτος:             18/12/2019

Ώρα:            10:00​​​​​​​

 

Χώρος  Εξέτασης

Αίθουσα:               Εργαστήριο Μικροκοπής & Κατασκευαστικής Προσομοίωσης

Κτίριο:    Μ.Π.Δ.

 

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012