Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

05
Φεβ

Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας κ.Καρελιώτη Καλλιόπης κ.Μησιάκα Χρυσής - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας  
ΤοποθεσίαΓ1 - Σχεδιαστήρια ΑΡΜΗΧ και Εργαστήρια
Ώρα05/02/2020 16:00 - 17:00

Περιγραφή:

 

Ονοματεπώνυμο:Καρελιώτη Καλλιόπη, Μησιάκα Χρυσή

Τίτλος:Περιπλάνηση πάνω από την Αθήνα: 
επαναπροσδιορίζοντας το οικοδομικό τετράγωνο

Title:Wandering above Athens:
Redefining the building block

Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2020, 16 μ.μ.
Σχεδιαστήριο 4ου έτους

Εξεταστική Επιτροπή
Αναπλ.Καθ.: Τσακαλάκης Δημήτριος(επιβλέπων)
Επικ.Καθ.:Βαζάκας Αλέξανδρος
Επικ.καθ.:Καραμανέα Παναγιώτα

Περίληψη

Παρατηρώντας τις επικρατούσες συνθήκες στο κέντρο της πόλης των Αθηνών εντοπίζονται ουσιώδη προβλήματα στέγασης, κυρίως όσον αφορά τις ευπαθείς ομάδες, καθώς και περιορισμένοι χώροι εκτόνωσης. Μέσα από μια αστική ανάγνωση της τωρινής κατάστασης των οικοδομικών τετραγώνων στο εμπορικό τρίγωνο, επιλέχθηκε η περιοχή μελέτης, λόγω της ύπαρξης ενός ασαφούς αστικού κενού, που προέκυπτε στο σημείο τομής υφισταμένων στοών, στο εσωτερικό. 
Επανασχεδιάζοντας τις κτιριακές σχέσεις του τετραγώνου διαμορφώθηκαν χώροι στέγασης, που απευθύνονται στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, παράλληλα με υπαίθριους χώρους και μεικτές χρήσεις, που αφορούν εξίσου την πόλη. 
Επιπλέον εκμεταλλευόμενες την τρίτη διάσταση του αστικού ιστού προτάθηκε ένα καινούριο μονοπάτι, το οποίο επεκτάθηκε και ενοποίησε υφιστάμενες και προστιθέμενες οροφές του οικοδομικού τετραγώνου. Μέσω της πρότασης μας δίνεται η αφετηρία αυτό το δίκτυο κίνησης-εκτόνωσης στο κέντρο να αποτελέσει ένα νέο εργαλείο ανάγνωσης της πόλης.  
 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012