Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

20
Φεβ

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας κ. Γιαμαλή Εμμανουήλ, Σχολή ΜΠΔ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας   ΜΠΔ  
ΤοποθεσίαΔ5 - Κτίριο ΜΠΔ, Δ5.014
Ώρα20/02/2020 11:00 - 11:30

Περιγραφή:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Ονοματεπώνυμο:              Γιαμαλής Εμμανουήλ

Αριθμός Μητρώου:              2013010087

 

Θέμα

Τίτλος στα Ελληνικά:    Ανάλυση βιωσιμότητας του αυτόνομου ηλεκτρικού συστήματος Κρήτης, και αξιολόγηση σχεδίου διασύνδεσης με το ηπειρωτικό συστημα.

    

​​​​​​​Επιτροπή:

Επιβλέπων:   Αραμπατζής Γεώργιος ( Επίκουρος καθηγητής)

Πρώτο Μέλος:  Κανέλλος Φώτιος (Αναπληρωτής καθηγητής)

Δεύτερο Μέλος: Τσιναρακης Γεώργιος (ΕΔΙΠ)

 

Περίληψη της εργασίας στα Ελληνικά:   Το σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΣΗΕ)  της Κρήτης είναι το μεγαλύτερο αυτόνομο σύστημα στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια όμως, παρουσιάζει συνεχώς αδυναμίες – αστοχίες, σε τέτοιο βαθμό που να καθίσταται επιτακτική η ανάγκη αντιμετώπισης τους. Στην παρούσα διπλωματική επιχειρείται η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του ΣΗΕ της Κρήτης, στη βάση τεχνικών (ευστάθειας) , οικονομικών και περιβαλλοντικών κριτηρίων και η ανάλυση των μεταβολών που θα επιφέρει η διασύνδεσή του με το Ηπειρωτικό Ηλεκτρικό Σύστημα. Αρχικά γίνεται εκτενής περιγραφή του αυτόνομου ΣΗΕ Κρήτης, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών, των μονάδων και των λοιπών στοιχείων που το αποτελούν. Παρουσιάζονται αναλυτικά στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών, σχετικά με την κατανάλωση, την παραγωγή, την ζήτηση και τα κόστη του υπάρχοντος συστήματος. Επίσης, γίνεται εκτενής αναφορά στον τομέα της Κατανομής και τις αρμοδιότητες του, ενώ περιγράφεται η σημαντική συνεισφορά του στην σωστή λειτουργία του συστήματος. Στην συνέχεια παρουσιάζονται και αξιολογούνται οι αστοχίες που εμφανίζονται στην λειτουργία του αυτόνομου συστήματος και οι λόγοι που καθιστούν αναγκαία την διασύνδεση του με το Ηπειρωτικό Ηλεκτρικό Σύστημα. Τέλος, επιχειρείται αξιολόγηση των μεταβολών που θα επιφέρει η διασύνδεση στο ΣΗΕ Κρήτης, μέσω διαφορετικών σεναρίων λειτουργία.

 

​​​​​​​Ημερομηνία  Εξέτασης

Ημέρα/Μήνας/Έτος:      20/2/2020

Ώρα:       11:00 π.μ

 

​​​​​​​Χώρος Εξέτασης

Αίθουσα: Εργαστήριο Διοικητικών Συστημάτων

Κτίριο: Δ5 014

 

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012