Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

07
Οκτ

Παρουσίαση Διπλωματικής εργασίας κ. Κάκκαρη Μαρίνας και κ. Λάμπρη Αικατερίνης - Σχολή ΑΡΜΗΧ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας  
Τοποθεσίαη παρουσίαση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης
Ώρα07/10/2020 17:00 - 18:00

Περιγραφή:

Ονοματεπώνυμο: ΛΑΜΠΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΚΑΚΚΑΡΗ ΜΑΡΙΝΑ


Τίτλος: ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΑ), ΩΣ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ. 

Τitle:Adaptive reuse of the war museum - former Italian barrack, into a new municipal library/bibliotheca of Chania · Revitalization of the Peace and Friendship Park and the connection with the Municipal Garden of Chania.


Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, 17.00 μμ

Εξεταστική Επιτροπή

Καθηγητής: Σκουτέλης Νικόλαος  (επιβλέπων)
Καθηγητής: Καραμανέα Παναγιώτα
Αναπληρωτής καθηγητής: Τσακαλάκης Δημήτριος

Περίληψη
Η παρούσα διπλωματική εργασία, αφορά ένα κομμάτι της πόλης των Χανίων, με πολλά σημεία ενδιαφέροντος, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των κεντρικών οδών Α. Παπανδρέου και Στρ. Τζανακάκη. Πιο συγκεκριμένα, αποτελείται από το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, το πολεμικό μουσείο (πρώην Ιταλικός Στρατώνας), το πνευματικό κέντρο, τον Δημοτικό Κήπο, το Ρολόι, το Δημοτικό Στάδιο και τα σχολεία της οδού Κοραή, ένας δρόμος που οδηγεί μέχρι την Ανατολική τάφρο. Πρόκειται για τμήματα της πόλης με διαφορετικούς υπαίθριους περιφραγμένους χώρους και λειτουργίες που δεν έχουν κάποια σύνδεση μεταξύ τους, αποτελώντας έτσι αστικά κενά της πόλης. Η περιοχή μελέτης θα αποτελέσει κυρίως το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας και το πολεμικό μουσείο και η σύνδεσή τους με τους γύρω ελκυστές. Είναι ένα κομβικό σημείο, καθώς αποτελεί την είσοδο της πόλης από το λιμάνι της Σούδας και την ένωση της Παλιάς Πόλης με τη Νέα. Σκοπός της εργασίας, λοιπόν, είναι η επανάχρηση, αποκατάσταση και συμπλήρωση του πρώην Ιταλικού Στρατώνα, που θα φιλοξενήσει την Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας με κάποιες υποστηρικτικές εγκαταστάσεις. Το Πάρκο θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο όλης της περιοχής, μέσω μιας καθαρής πορείας με το Στάδιο και τον πεζόδρομο των σχολείων στην Οδό Κοραή και μέσω μιας γέφυρας-παρατηρητήριο με το Δημοτικό Κήπο πάνω από την Οδό Πλουμιδάκη.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012