Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

18
Ιουν

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας κ. Νικολάου Νακόπουλου, Σχολή ΜΠΔ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας   ΜΠΔ  
Τοποθεσία
Ώρα18/06/2021 11:00 - 11:30

Περιγραφή:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Ονοματεπώνυμο:   Νικόλαος Νακόπουλος        

Αριθμός Μητρώου:  2014010077

 

Θέμα

Τίτλος στα Ελληνικά:           

Αλγόριθμος Μεταβλητής Γειτονιάς Αναζήτησης για το Πρόβλημα Δρομολόγησης Οχημάτων για Ταυτόχρονες Διανομές και Παραλαβές Προϊόντων.

Τίτλος στα Αγγλικά:           

Variable Neighborhood Search for the Vehicle Routing Problem with Simultaneous Pickup and Delivery.

 

Επιτροπή:

Επιβλέπων:     κ. Ιωάννης Μαρινάκης

Πρώτο Μέλος:            κ. Μαγδαληνή Μαρινάκη

Δεύτερο Μέλος: κ. Νικόλαος Ματσατσίνης

 

Περίληψη της εργασίας στα Ελληνικά:          

Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία έχει ως αντικείμενο μελέτης το πρόβλημα Δρομολόγησης Οχημάτων με Ταυτόχρονη Διανομή και Παραλαβή Προϊόντων Κατά τη Διάρκεια της Διαδρομής (VRPSPD). Γενικά στα προβλήματα δρομολόγησής οχημάτων (VRP) ο κύριος στόχος είναι να ελαχιστοποιηθεί το κόστος εξυπηρέτησης των πελατών μέσω της μεταφοράς των προϊόντων. Στο πρόβλημα της παρούσας εργασίας του (VRPSPD), ένας πελάτης μπορεί να έχει την απαίτηση να του διανεμηθούν προϊόντα από την αποθήκη αλλά και να παραδώσει στο όχημα προϊόντα που θέλει να μεταφερθούν στην αποθήκη. Στη συνέχεια κατασκευάζεται αλγόριθμος για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος. Αρχικά μέσω του αλγορίθμου των εξοικονομήσεων Clarke & Wright υπολογίζονται οι εξοικονομήσεις των πελατών και στη συνέχεια δημιουργούνται οι διαδρομές βάσει των καλύτερων εξοικονομήσεων. Οι διαδρομές που προκύπτουν με τη παραπάνω μέθοδο αποτελούν τις αρχικές λύσεις για το πρόβλημα. Στη συνέχεια αφού έχουν κατασκευαστεί οι διαδρομές-γειτονίες υλοποιείται ο αλγόριθμος Μεταβλητής Γειτονίας Αναζήτησης (VNS), στον οποίο εφαρμόζονται διαφορετικοί μέθοδοι τοπικής αναζήτησης. Η εκμετάλλευση αυτού του γεγονότος μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικά τοπικά βέλτιστα. Ο αλγόριθμος υλοποιείται σε προγραμματιστικό περιβάλλον MATLAB.

 

​​​​​​​Ημερομηνία Εξέτασης

Ημέρα/Μήνας/Έτος:             18/06/2021

Ώρα:                       11:00 π.μ

 

​​​​​​​Χώρος Εξέτασης

Αίθουσα:               https://tuc-gr.zoom.us/j/91996098877?pwd=cHl0R1o5L2ZaZVEvTnZWQkRTSlozZz09

Κτίριο:    τηλεδιάσκεψη μέσω ZOOM

 

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012