Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

09
Νοε

Παρουσίαση διπλωματικής εργασίας κ. Αθανασίου Νικολάου, Σχολή ΜΠΔ
Κατηγορία: Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας   ΜΠΔ  
Τοποθεσία
Ώρα09/11/2021 17:00 - 18:00

Περιγραφή:

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Ονοματεπώνυμο: Αθανασίου Νικόλαος

Αριθμός Μητρώου: 2016010132

 

Θέμα

Τίτλος στα Ελληνικά: Αντιστροφη μηχανική αντικειμένου με τη χρήση του NextEngine 3D scanner και του λογισμικού Siemens NX.

 

Επιτροπή:

Επιβλέπων: Μπιλάλης Νικόλαος

Πρώτο Μέλος: Αντωνιάδης Αριστομένης

Δεύτερο Μέλος: Κουλουριδάκης Παύλος

 

Περίληψη της εργασίας στα Ελληνικά: Στις μέρες μας, οι βιομηχανικές επιχειρήσεις έχουν ως στόχο να μειώσουν τον χρόνο και το κόστος σχεδίασης, ανάπτυξης και παραγωγής ενός προϊόντος. Την προσπάθεια αυτή βοηθά η χρήση και η εξέλιξη των συστημάτων σχεδιομελέτης με χρήση Η/Υ - CAD/CAM. Η αντίστροφη μηχανική (reverse engineering) ανήκει σε αυτά τα συστήματα και επιτυγχάνει τη δημιουργία του ψηφιακού μοντέλου ενός αντικειμένου/ προιόντος που ήδη υπάρχει, αλλά τα κατασκευαστικά του σχέδια και/ή το τρισδιάστατο μοντέλο του δεν υπάρχουν.

Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται την αντίστροφη μηχανική ενός πρισματικού αντικειμένου με τη χρήση του σαρωτή NextEngine και του λογισμικού του ScanStudio και τη μετέπειτα επεξεργασία του σε σύστημα CAD

Το αρχείο που εξάγεται από το λογισμικό του σαρωτή μεταφέρεται στο σύστημα CAD NX Siemens, για να δημιουργηθεί το μοντέλο του αντικειμένου, κάνοντας χρήση της εφαρμογής Reverse Engineering του ΝΧ. Αναλύονται τα στάδια επεξεργασίας και επισημαίνονται οι αδυναμίες του λογισμικού για την μετατροπή του μοντέλου σάρωσης σε 3D μοντέλο CAD.

 

​​​​​​​Ημερομηνία Εξέτασης

Ημέρα/Μήνας/Έτος: 9/11/2021

Ώρα: 17.00

 

​​​​​​​Χώροος Εξέτασης

Αίθουσα:               https://tuc-gr.zoom.us/j/84596447511?pwd=a0hkc081Vm1LNEJxWk9IL21zYkN0UT09

 

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012