Μοιράσου μαζί μας τη διαδρομή σου

Κωνσταντίνος Δόβρολης, απόφοιτος ΗΜΜΥ


Ο Κωνσταντίνος Δόβρολης γεννήθηκε στη Δράμα στις 6 Φεβρουαρίου του 1973. Στην Τρίτη Λυκείου άκουσε με ενθουσιασμό για μια νέα σχολή στα Χανιά που συνδυάζει το Λογισμικό Υπολογιστών με την Ηλεκτρονική, τις Τηλεπικοινωνίες και τον Αυτόματο Έλεγχο. Σε συνδυασμό με την αγάπη για την Κρήτη (που είχε επισκεφθεί νωρίτερα), αποφάσισε να δηλώσει σαν πρώτη επιλογή το ΗΜΜΥ. Σπούδασε στα Χανιά από το 1990 μέχρι το 1995 και ήταν στην πρώτη σειρά αποφοίτων (διπλωματική εργασία με τον Καθηγητή Απόστολο Δόλλα). Θυμάται τα πέντε εκείνα χρόνια σαν τα καλύτερα της ζωής του.

Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ, στο University of Rochester (M.S., 1996 – σε ηλεκτρονικά συστήματα και VLSI) και στο University of Wisconsin-Madison (Ph.D., 2000 – σε δίκτυα υπολογιστών). Αποφάσισε να ασχοληθεί με δίκτυα καθώς στα τέλη του 20ου αιώνα όλοι πίστευαν ότι το Διαδίκτυο θα αλλάξει τον κόσμο. Αν και η ζωή στην Ελλάδα είναι ασύγκριτα καλύτερη, επέλεξε να ζήσει μόνιμα στην Αμερική κυρίως για τις πολλές ερευνητικές ευκαιρίες που εκείνη η χώρα προσφέρει. 

Σήμερα είναι Καθηγητής στη Σχολή Επιστήμης Υπολογιστών στο Georgia Institute of Technology στην Ατλάντα. Η πιο πρόσφατη ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζει στο σχεδιασμό συστημάτων τεχνικής μάθησης τα οποία βασίζονται σε ιδιότητες των εγκεφαλικών δικτύων του ανθρώπου.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την έρευνά του στο 
http://www.cc.gatech.edu/~dovrolis/ 

Ο Κωνσταντίνος επισκέπτεται την Ελλάδα και την Κρήτη 1-2 φορές κάθε χρόνο και χαίρεται πάντα να μιλάει με νέα παιδιά που αγαπούν την έρευνα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω email στη διεύθυνση constantine<at>gatech.edu

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012