Μοιράσου μαζί μας τη διαδρομή σου

Γιάννης Κωστούλας, απόφοιτος ΜΠΔ

Ο Γιάννης Κωστούλας είναι ειδικός στο αντικείμενο του ψηφιακού μετασχηματισμού λειτουργιών ανθρώπινου δυναμικού, μετά από πολύπλευρη 20ετή διαδρομή. Από τη θέση του Senior Director στην Gartner, την κορυφαία εταιρεία έρευνας και συμβουλευτικής, συνεργάζεται σε καθημερινή βάση με CEOs και ανώτατα στελέχη παρόχων τεχνολογίας και υπηρεσιών, καθώς και με ανώτατα στελέχη HR και IT σε όλο τον κόσμο.

Το συμβουλευτικό του έργο βοηθά οργανισμούς κάθε μεγέθους – από νεοφυείς εταιρείες ως κορυφαίες πολυεθνικές - να κατανοήσουν και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας στη διαχείριση και την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα, καθοδηγεί και δημοσιεύει έρευνα που εστιάζει στις τωρινές τεχνολογικές τάσεις (όπως cloud, artificial intelligence, social) και στις εφαρμογές τους σε νέα ψηφιακά προϊόντα και στρατηγικές στο αντικείμενο των λειτουργιών ανθρώπινου δυναμικού, ενώ είναι τακτικός ομιλητής σε σχετικά συνέδρια και ημερίδες.

Στο παρελθόν, ο Γιάννης Κωστούλας απασχολήθηκε σε κορυφαίες εταιρείες (Vodafone, Coca-Cola HBC) όπου ηγήθηκε σημαντικών δραστηριοτήτων μετασχηματισμού διαδικασιών και τεχνολογιών ανθρώπινου δυναμικού που κάλυψαν πάνω από 40 χώρες σε 5 ηπείρους. Επίσης, μέσα από θέσεις ευθύνης στις εταιρείες Oracle, NGA και Unisystems, συνεργάστηκε με κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Shell, Bank of America, Unilever, Fiat Group, Airbus, OTE, Eurobank, Emporiki Bank, Forthnet, μεταξύ άλλων) σε κρίσιμα έργα, ορισμένα εκ των οποίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πέραν της επαγγελματικής του διαστηριότητας, ο Γιάννης ασχολείται επί σειρά ετών με την καθοδήγηση νέων επαγγελματιών (mentoring) και με το χώρο της εκπαίδευσης, τα τελευταία χρόνια ως επικεφαλής του ελληνικού παροικιακού σχολείου Οξφόρδης, όπου και ζει. Μπορείται να διαβάσετε άρθρα του στη σελίδα https://www.linkedin.com/in/johnkostoulas/detail/recent-activity/posts/ και να παρακολουθήσετε την έρευνά του στη σελίδα https://www.gartner.com/analyst/58856/John-Kostoulas. Μπορείτε επίσης να δείτε το λεπτομερές βιογραφικό του στη σελίδα https://www.linkedin.com/in/johnkostoulas/και να τον ακολουθήσετε στο Twitter @JKostoulasHCM.

 

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012