Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Μοιράσου μαζί μας τη διαδρομή σου

Κυριάκος Κώτσογλου, απόφοιτος ΜΠΔ

Ο Κυριάκος Κώτσογλου γεννήθηκε στα Χανιά στις 24-01-1967 και φοίτησε στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης το 1984 τη μοναδική του επιλογή, στην πρώτη χρονιά έναρξης του τμήματος. Στο Πολυτεχνείο Κρήτης τελείωσε και το Μεταπτυχιακό Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων το 1998, αλλά και το Διδακτορικό του στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση με τίτλο «Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και η συνεισφορά της στην Εξάλειψη της Διαφθοράς και την Βελτίωση των Υπηρεσιών στη Δημόσια Διοίκηση» το 2013. Στα πρώτα του βήματα «άκουσε» καθηγητές θρύλος του ιδρύματος, τον Γ. Αβδελά, τον Ι. Γρυσπολάκη, τον Ι. Σίσκο, τον Κ. Καλαϊτζάκη, τον Τ. Πουλιέζο, τον Γ. Πανούση, το Ν. Χριστοδουλάκη, το Β. Μουστάκη, σπουδαίους δάσκαλους με όσους πέρασαν και σήμερα τιμούν το ίδρυμα. Επικοινωνιακός και ανήσυχο πνεύμα από φοιτητής ακόμα, συμμετείχε μαζί με τον καθηγητή του Π. Βαρελά, στην έκδοση ενός βιβλίου «Τεχνικών Πληροφορικής για ΙΒΜ και Συμβατούς» και είχε την τιμή να δει το σύγγραμμά του να διανέμεται και να διδάσκεται στο Πολυτεχνείο και τους συμφοιτητές του, αλλά και σε άλλα Πανεπιστήμια. Η καριέρα, που ξεκίνησε μετά την απόκτηση του πτυχίου του, είναι μέχρι και σήμερα λαμπρή.

Υπεύθυνος στην Memo Computers S.A. 1986-89, στην C.I.S. S.A. 1989-94, Καθηγητής Η/Υ στις σχολές «ΖΗΤΑ», Διευθυντής στα GOODY’s των Χανίων 1995-98, Συντονιστής Ενεργειών Κατάρτισης Κρήτης στην «ΔΕΛΤΑ» για 20 και πλέον χρόνια, Διευθυντής Οργάνωσης & Ανάπτυξης στο ΙΝ.ΚΑ. Χανίων για μια δεκαετία και από αυτά, τα (2) διετέλεσε και Γενικός Διευθυντής στον Πανελλήνιο Συνδικαλιστικό Φορέα του Κλάδου των Σούπερ Μάρκετ (ΣΕΣΜΕ), Γενικός Γραμματέας στην Νομαρχία Χανίων από το 2007 μέχρι το 2010 όπου άλλαξε ριζικά την άποψη για την Δημόσια Διοίκησης και τέλος από το 2010 εργάζεται ως Γενικός Διευθυντής στον όμιλο Ξενοδοχειακών - Τουριστικών Επιχειρήσεων, CalderaGroupofHotels.

Η αγάπη του για τα κοινά συνεχίζεται και συμμετέχει ενεργά ως Περιφερειακός Σύμβουλος, Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Προγραμματισμού, από το 2014, Εντεταλμένος Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το 2014, Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης το 2018-19 κι από το 2019 Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με εξαιρετικά αποτελέσματα και κριτικές. Βραβεύσεις, Παρουσιάσεις, Σεμινάρια, Διαλέξεις από την TEDx ως τα e-Gov Forums της Ελλάδας και τους Εξωτερικού, Βραβεύσεις από τα Bravo ως τα Tourism Awards και τις Έξυπνες – Smart Περιφέρειες, είναι λίγες αναφορές από την πλούσια καθημερινότητα του. Ο Κυριάκος Κώτσογλου συνεχίζει να εξελίσσεται με τις δράσεις του, να παρουσιάζει τις ομορφιές της Κρήτης σε όλο τον κόσμο, να παρουσιάζει τις καλές πρακτικές, να μεταλαμπαδεύει  τις γνώσεις του και το πάθος του και να γίνεται μέντορας για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που νιώθουν την ανάγκη για αειφόρα ανάπτυξη και αυτοπραγμάτωση.

Πάνω από όλα όμως, δεν ξεχνάει ποτέ τη σπουδαία 1η φουρνιά του 1984, τα συμπόσια που ακόμα διοργανώνουν, τους φίλους που έφυγαν νωρίς, το παρατσούκλι (Κόουτσ)ογλου όταν κοούτσαρε την ομάδα Μπάσκετ του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ ο ίδιος νιώθει ότι ποτέ δεν αποχωρίστηκε το αγαπημένο του ίδρυμα και όποτε επιστρέψει αισθάνεται το ίδιο δέος με τη μέρα που πέρασε, πριν ακόμα κλείσει τα 18, την ξύλινη πόρτα των «Φυλακών στο Λιμάνι».

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012