Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Μοιράσου μαζί μας τη διαδρομή σου

Ελένη Δόβρου, απόφοιτη ΜΗΠΕΡ

Η Ελένη Δόβρου είναι Postdoctoral Fellow στο Max Planck Institute for Chemistry στο τμήμα Multiphase Chemistry. Ασχολείται με θέματα ατμοσφαιρικής χημείας και επιπτώσεων υγείας, πραγματοποιώντας κλινικές μελέτες ρύπων στα κύτταρα του αναπνευστικού συστήματος του ανθρώπου και προσομοιώσεις της πορείας, των αντιδράσεων και των επιπτώσεων ατμοσφαιρικών ρύπων και σωματιδίων στο αναπνευστικό σύστημα μέσω περιβαλλοντικών μοντέλων.

Αποφοίτησε από το Harvard University των ΗΠΑ ολοκληρώνοντας το διδακτορικό της στο School of Environmental Sciences and Engineering. Πραγματοποιεί τις σπουδές και την έρευνά της έχοντας λάβει πλήρη υποτροφία. Ασχολήθηκε ερευνητικά με θέματα ατμοσφαιρικής χημείας σε μοριακό επίπεδο, ανακαλύπτοντας νέα μονοπάτια και μηχανισμούς (χημικούς και κινητικούς) που οδηγούν στο σχηματισμό σωματιδίων, επικίνδυνων για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Επίσης, ασχολήθηκε με την ανάπτυξη εργαστηριακών μεθόδων διαχωρισμού ενώσεων που ανήκουν στην ίδια χημική οικογένεια, αναπτύσσοντας την πρώτη χρωματογραφική μέθοδο διαχωρισμού οργανικών και ανόργανων θειικών ενώσεων. Η έρευνα έχει παρουσιαστεί σε συνέδρια, όπως AGU, EGU, Gordon etc, και έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία της σχολής της. Ασχολήθηκε ερευνητικά με την περιβαλλοντική τύχη νανοϋλικών σε υδατικά και περιβαλλοντικά δείγματα. Αναλυτικότερα, επικεντρώθηκε στην φωτολυτική τύχη του φουλλερενίου C60 σε ποικίλες υδατικές μήτρες. Η έρευνα αυτή παρουσιάστηκε στο ¨17th International Symposium on Advances in Extraction Technologies¨ το 2015.

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την έρευνά της και αντίστοιχες δημοσιεύσεις στην σελίδα: 
https://dovrouel.wixsite.com/elenidovrou 

Επίσης δείτε:

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012