Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Μοιράσου μαζί μας τη διαδρομή σου

Σιμόνη Τριανταφυλλίδου, απόφοιτη ΜΗΠΕΡ

Η Σιμόνη Τριανταφυλλίδου κατάγεται από τη Βόρειο Ελλάδα. Ήλθε με ενθουσιαμό από τη Βέροια στα Χανιά, για να φοιτήσει στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης το 1998. Aποφοίτησε το 2003 και θυμάται τα φοιτητικά χρόνια στην Κρήτης ως κάποια από τα καλύτερα της ζωής της! Εμπνευσμένη από τον προοδετικό τρόπο διδασκαλίας και έρευνας της πρώτης γενιάς καθηγητών ΜΗΠΕΡ και με την υποστήριξη του Γλωσσικού Κέντρου του Ιδρύματος, απέκτησε υποτροφία για να συνεχίσει τις σπουδές τις στις ΗΠΑ. Απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα στο Virginia Polytechnic Institute and State University, στο Blacksburg, (Virginia, ΗΠΑ), στο ερευνητικό αντικείμενο "Ποιότητα πόσιμου νερού". 

Η μεταπτυχιακή διατριβή της τιμήθηκε με διακρίσεις, λαμβάνοντας την πρώτη θέση σε βραβεύσεις του Αμερικανικού Συλλόγου Καθηγητών Περιβαλλοντικής Μηχανικής και Επιστήμης (Association of Environmental Engineering and Science Professors - AEESP) και της Αμερικανικής Ένωσης Υπηρεσιών Ύδρευσης (American Water Works Association - AWWA). Επίσης, η διδακτορική της διατριβή τιμήθηκε με το βραβείο "Outstanding PhD Dissertation Award" από την AEESP, ενώ έλαβε βραβεία "Best Paper Award" από τα επιστημονικά περιοδικά "Environmental Science and Technology", "Journal AWWA" and AWWA’s "Opflow Periodical".

Σήμερα, η Σιμόνη είναι ερευνήτρια στην Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (US Environmental Protection Agency - EPA, Office of Research and Development) στο Σινσινάτι του Οχάϊο. Συνεχίζει να κάνει έρευνα στην ποιότητα του πόσιμου νερού και προσφέρει τεχνική υποστήριξη σε κοινότητες των ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την υδρόβια χημεία (aquatic chemistry), την επιστήμη της διάβρωσης (corrosion science), την ποιότητα/επεξεργασία πόσιμου νερού (drinking water quality/treatment), τη βιώσιμη υποδομή πόσιμου νερού και δημόσιας υγείας (sustainable drinking water infrastructure and public health).

Στο πλαίσιο της Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, τον Μάρτιο του 2021, ήταν επίσημη καλεσμένη της Ψηφιακής Τελετής. Εύχεται καλή σταδιοδρομίας σε όλους τους διπλωματούχους μηχανικούς και ευχαριστεί το ανθρώπινο δυναμικό του Πολυτεχνείου Κρήτης για όσα της πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρους στις νέες γενιές μηχανικών! 

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012