Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Μοιράσου μαζί μας τη διαδρομή σου

Μαρία Θεοδουλίδου, απόφοιτος ΜΠΔ

H Μαρία Θεοδουλίδου αποφοίτησε από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης το 1991 και απέκτησε Μaster of Science σε Operations Management από το University of Manchester το 1993. Από το 2009 έως και σήμερα κατέχει τη θέση της Οικονομικής Διευθύντριας Προγραμματισμού και Ελέγχου στον εμπορικό Όμιλο FOURLIS που δραστηριοποιείται σε πέντε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και είναι μέλος της της Εκτελεστικής Επιτροπής (EXECO member) του Ομίλου. Από το 2000 έως και το 2008 είχε τη θέση Διευθύντριας Εσωτερικού Ελέγχου του Ομίλου FOURLIS, ενώ από το 1995 έως και το 2000 εργάστηκε στην KPMG ως Manager Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Βελτίωσης Απόδοσης. Επίσης από το 1993 έως το 1994 εργάστηκε στην 01 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ως Διευθύντρια Έργων πληροφορικής και λειτουργικού ανασχεδιασμού. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως και σήμερα είναι Ανεξάρτητο Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Διαθέτει διεθνώς αναγνωρισμένες επαγγελματικές πιστοποιήσεις CISA (Certified Information Systems Auditor) και CCSA (Certification in Control Self-Assessment) και CIA (Certified Internal Auditor). Είναι μέλος της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης του ΣΕΒ και του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Φορολογικής Επιτροπής του ΣΕΒ και του Non-Executive Director’s Club στην Ελλάδα. Συμμετείχε στην ομάδα εργασίας που ετοίμασε την πρώτη και δεύτερη έκδοση του Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης για τις Εισηγμένες Εταιρείες του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕΣΕΔ), καθώς και την πρώτη έκδοση Βέλτιστων Πρακτικών Εταιρικής Διακυβέρνησης για τις μη εισηγμένες εταιρείες. Υποστηρίζει από το ξεκίνημά της την Πρωτοβουλία Επαγγελματικής Αλληλεγγύης Νέων Act-tlo.

Οι τομείς επαγγελματικής της εμπειρίας είναι: Χρηματοοικονομική Διοίκηση και Χρηματοοικονομική Πληροφόρηση, Ελεγκτική (Controlling) και Συστήματα Εσωτερικού Ελέγχου (Internal Control Systems), Φορολογία, Εταιρική Διακυβέρνηση, Εσωτερικός Έλεγχος (Internal Audit), Διαχείριση Κινδύνων (Risk Management), Κανονιστική Συμμόρφωση (Compliance), Διοίκηση Έργων και Ανασχεδιασμός Επιχειρησιακών Λειτουργιών.

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012