Αρχή

Tο Πολυτεχνείο Κρήτης ανοίγει τις πόρτες του στους μαθητές της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και πειραματίζεται μαζί τους, ερευνά, δοκιμάζει, συγκρίνει, ταξινομεί, σχεδιάζει, κατασκευάζει, κατανοεί και καινοτομεί! Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2019» στo Κτήριο Επιστημών στην Πολυτεχνειούπολη, που απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού. 

Η «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας», διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά, με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες δράσεις για τους «μικρούς επιστήμονες». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξωστρεφή δραστηριότητα του Πολυτεχνείου Κρήτης, κατά τη διάρκεια της οποίας, τα παιδιά, με την επίβλεψη έμπειρων συνεργατών και εθελοντών φοιτητών, θα εκτελέσουν πληθώρα πειραμάτων με εντυπωσιακά ή ακόμα και “μαγικά” αποτελέσματα. Παράλληλα θα μπορούν να παρακολουθήσουν επιδείξεις τεχνολογικών εφαρμογών με χρήση ερευνητικών προτύπων και εργαλείων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν εργαστήρια από όλες τις Σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης και περισσότεροι από 300 εθελοντές φοιτητές που εξασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή της. Η Ημέρα Επιστήμης & Τεχνολογίας αποτελεί μια βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία με γνώμονα το σεβασμό για τις φυσικές επιστήμες και τη μηχανική. Οι διαδραστικές δραστηριότητες που υλοποιούνται βοηθούν στην «ανακάλυψη» νέας γνώσης με απώτερο στόχο την καλλιέργεια ερευνητικής διάθεσης και στάσης στα παιδιά δημοτικού. 

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, στα πλαίσια της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση “Junior Επιστήμονες 2019” με ομαδικές επιστημονικές και τεχνολογικές εργασίες από μαθητές του Δημοτικών σχολείων του νομού μας.  

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Επισημαίνεται ότι για λόγους ασφαλείας είναι απαραίτητη η συνοδεία των μικρών μας επισκεπτών από ενήλικες.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να ζήσετε για μία ακόμη χρονιά μαζί μας την
Hμέρα Eπιστήμης & Τεχνολογίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης!


Σημαντικό ενημερωτικό σημείωμα:
Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ) (GDPR), που τέθηκε σε ισχύ στις 25 Μαΐου 2018, σάς ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας για παιδιά δημοτικού 2019», που θα πραγματοποιηθεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης, το Σάββατο 16/11/2019 πρόκειται να ληφθεί οπτικοακουστικό υλικό. Το υλικό θα χρησιμοποιηθεί από τους διοργανωτές για λόγους προβολής της εκδήλωσης στην ιστοσελίδα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε newsletter, σε δελτία τύπου του Ιδρύματος, και σε άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης/επικοινωνίας με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και της επιστημονικής κοινότητας για την ίδια την εκδήλωση και για τη διάχυση των αποτελεσμάτων της. Με τη συμμετοχή σας δηλώνετε ότι γνωρίζετε τη συλλογή και χρήση των οπτικοακουστικών δεδομένων και συναινείτε σε αυτή. Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για την πολιτική προστασίας του απορρήτου και τα δικαιώματά σας μπορείτε να επισκεφτείτε τον σχετικό διαδικτυακό τόπο εδώ. 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012