Φοιτητικές Ομάδες

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης δραστηριοποιούνται οι ακόλουθες πολιτιστικές και θεματικές ομάδες:      

BEST Chania

H Κίνηση Νέων Ευρωπαίων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης BEST Chania (Board of European Students of Technology) αποτελεί το τοπικό παράρτημα του μεγαλύτερου συλλόγου φοιτητών μηχανικών με περίπου 5.000 μέλη σε 55 πανεπιστήμια είκοσι τριών ευρωπαϊκών χωρών.
Ιστοσελίδα: www.best.tuc.gr Facebook: www.facebook.com/LBGChania

ESN TUC

To ESN TUC (Erasmus Student Network - Technical University of Crete) αποτελεί παράρτημα του ESN International, του μεγαλύτερου εθελοντικού φοιτητικού οργανισμού της Ευρώπης με 500+ παραρτήματα σε 40 χώρες της Ευρώπης. Στόχος του είναι η υποστήριξη των εισερχόμενων και εξερχόμενων φοιτητών του προγράμματος Erasmus. Η φιλοσοφία του συνοψίζεται στην φράση Students helping students. Ο σύλλογος οργανώνει πολιτιστικές-ενημερωτικές εκδηλώσεις, εκδρομές και άλλα events.
Ιστοσελίδα: tuc.esngreece.gr Facebook: www.facebook.com/esn.tuc

IEEE TUC Student Branch

Είναι το φοιτητικό παράρτημα του Διεθνούς Οργανισμού Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Institute of Electrical and Electronics Engineers IEEE). Σκοπός της ομάδας είναι η προώθηση της γνώσης, της ακαδημαϊκότητας και της τεχνολογικής προόδου, αφήνοντας κατά μέρος τις θρησκευτικές ή πολιτικές φιλοδοξίες.
Ιστοσελίδα: ieeesb.tuc.gr Facebook: www.facebook.com/IeeeTucStudentBranch

Θεατρική Ομάδα

Η Θεατρική Ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης δίνει παραστάσεις σε θεατρικές σκηνές της πόλης των Χανίων, αποτελώντας πλέον θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και καταφέρνοντας να μοιραστεί τη φρεσκάδα της με ολόκληρη την τοπική κοινωνία. 
Ιστοσελίδα: www.tuc.gr/2828.html Facebook: www.facebook.com/tuctheatricalteam

Ιστιοπλοϊκή Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης

Είναι η Ομάδα αγωνιστικής ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας του Πολυτεχνείου Κρήτης. Αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και μέλη του προσωπικού του Πολυτεχνείου Κρήτης. Δραστηριοποιείται στην αγωνιστική ιστιοπλοΐα ανοιχτής θάλασσας. Ο στόχος των μελών της είναι να αθλούνται στην ιστιοπλοΐα και να συμμετέχουν σε τοπικούς και πανελλαδικούς αγώνες φέροντας το έμβλημα του Πολυτεχνείου Κρήτης.   
Ιστοσελίδα: www.sailingteam.tuc.gr Facebook: https://www.facebook.com/TucSailing/ 

Μουσική Ομάδα "ΕΝΤΑΣΗ Live"

Σκοπός της μουσικής ομάδας "ΕΝΤΑΣΗ Live" είναι η προώθηση μουσικών και συγκροτημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Ιστοσελίδα: www.entasilive.tuc.gr Facebook: www.facebook.com/entash.live

Ομάδα Εθελοντών Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Μέλος της ομάδας μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε φοιτητής ή φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης που επιθυμεί να συμμετέχει εθελοντικά σε κεντρικές δράσεις που οργανώνονται από το Πολυτεχνείο Κρήτης.
Ιστοσελίδα: www.tuc.gr/index.php?id=6396

Ομάδα Φοιτητών Εθελοντών Αιμοδοτών Πολυτεχνείου Κρήτης

Κύριος στόχος της φοιτητικής ομάδας εθελοντών αιμοδοτών είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της ακαδημαϊκής κοινότητας για την αξία της αιμοδοσίας!
Facebook: www.facebook.com/ofeaTUC

Περιβαλλοντική Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι εθελοντική. Οι δραστηριότητες της ομάδας αφορούν δράσεις εντός της Πολυτεχνειούπολης, όπως π.χ. καθαρισμοί χώρων από απορρίμματα, καθαρισμός τοίχων, δράσεις ανακύκλωσης, δενδροφυτεύσεις και άλλες δράσεις ευαισθητοποίησης σε περιβαλλοντικά θέματα όπως ομιλίες, προβολή ταινιών, δημιουργίες (αναδιάπλαση-εξωραϊσμός χώρων). H Περιβαλλοντική Ομάδα δρα και εκτός Πολυτεχνειούπολης με σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος δράσεις σε παραλίες, πάρκα, σχολεία κ.α. Διοργανώνει εκδρομές ή βόλτες στη φύση και συνεργάζεται με άλλες ομάδες με κεντρικό άξονα την προστασία του περιβάλλοντος.
e-mail: environmentalgrouptuc<στο>gmail.com , Facebook: Περιβαλλοντική Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης 

Ραδιοφωνικός Σταθμός "Ράδιο Ένταση 93,5"

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι από τους πρώτους πανεπιστημιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε το 1995 από ομάδα φοιτητών της πολυτεχνικής κοινότητας.
Ιστοσελίδα: www.entasiradio.tuc.gr Facebook: www.facebook.com/RadioEntasi93.5FM

Φωτοσκίαση

"Φωτοσκίαση" είναι η Φωτογραφική Ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης. Διατηρεί πλήρως εξοπλισμένο σκοτεινό θάλαμο. Οργανώνει σεμιναριακού τύπου εκπαιδευτικές συναντήσεις, παρουσιάσεις, εκδρομές και φωτογραφικούς περιπάτους, καθώς και εκθέσεις φωτογραφίας. 
Ιστοσελίδα: fotoskiasiblog.blogspot.gr Facebook: www.facebook.com/fotoskiasi

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012
--