Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Εξωστρέφεια, Επισκέψεις και Εκπαιδευτικές Εκδηλώσεις της Ομάδας TUCer

Η ομάδα TUCer στο TEDxChania 2022

Επίσκεψη Λυκείου στις εγκαταστάσεις της ομάδας TUCer (Δεκέμβριος 2022)

Η ομάδα TUCer στο Climathon 2022 στα Χανιά

Μπορεί η συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς να αποτελεί το στρατηγικό στόχο της ομάδας TUCer, αλλά και η διαρκής μάθηση και εξωστρέφεια ανήκουν στις άμεσες προτεραιότητές της. Την τελευταία χρονιά η ομάδα υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις της, στο Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων και Ρομποτικής της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (ΜΠΔ), 16 ομάδες με περισσότερους από 650 επισκέπτες από σχολεία της Ελλάδας, από σχολεία του εξωτερικού (Erasmus) και από ένα θερινό πρόγραμμα φοιτητών από πανεπιστήμια του εξωτερικού. Παράλληλα, στο χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, η ομάδα συμμετείχε σε δύο εκδηλώσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διοργανώθηκαν στην πόλη των Χανίων.

Σχολικές Επισκέψεις

Συνολικά περισσότεροι από 650 επισκέπτες μαθητές επισκέφθηκαν το εργαστήριο της ομάδας για να μάθουν, να συζητήσουν και να εξερευνήσουν από κοντά το έργο της. Με κάθε επίσκεψη, νέα πρόσωπα γεμάτα ενδιαφέρον και περιέργεια κατέκλυζαν το εργαστήριο, ενώ με την αναχώρησή τους έφευγαν πάντα εμπνευσμένα για τις μελλοντικές τους σπουδές.

Climathon

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 η ομάδα συμμετείχε στο 1ο Climathon στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης». στα Χανιά. Tο Climathon αποτελεί πρωτοβουλία του EIT Climate-KIC, είναι ο σπουδαιότερος διαγωνισμός για το κλίμα παγκοσμίως και συνδιοργανώθηκε από την Ecogenia, το Youthmakers Hub και το Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ. Ένας από τους βασικούς στόχους, μεταξύ άλλων, είναι να εντοπίσει βιώσιμες και καινοτόμες λύσεις με θετικό αντίκτυπο για το κλίμα. Ο στόχος αυτός αναδείχθηκε με τη βοήθεια της ομάδας TUCer, η οποία παρουσίασε τρία σεμινάρια σχετικά με τη βιώσιμη μετακίνηση σε τρεις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Το πρώτο σεμινάριο, απευθυνόμενο σε μικρούς 10-14 ετών, αφορούσε την εκμάθηση των παιδιών στις εισαγωγικές έννοιες της ηλεκτροκίνησης. Το δεύτερο σεμινάριο αποτέλεσε μελέτη περίπτωσης για έφηβους ηλικιών 10-14, οι οποίοι έμαθαν πώς να κατασκευάσουν το δικό τους υδρογονοκίνητο όχημα. Τέλος, για τους συμμετέχοντες ηλικίας 18-30, η ομάδα προετοίμασε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικό με τις κυψέλες υδρογόνου, τις οποίες μπόρεσαν να δουν από κοντά και να μάθουν τις λειτουργίες τους.

TEDx Χανιά

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, έπειτα από απουσία τριών ετών, διοργανώθηκε η έκτη εκδήλωση του TEDxChania στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»,στα Χανιά, με θέμα τα σημεία καμπής. Η ομάδα TUCer έδωσε φέτος το παρών, συμμετέχοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας των προσκεκλημένων και συζητώντας μαζί τους για τα δικά της σημεία καμπής.

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012