Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Εμφάνιση ενός Νέου - DO NOT DELETE

Παρουσίαση του Ερευνητικού Προγράμματος Crete3D

Το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων Σχεδιασμού της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης παρουσίασε το Ερευνητικό Πρόγραμμα Crete3D, μια καινοτόμο διαδικτυακή εφαρμογή για την τρισδιάστατη διαδραστική παρουσίαση των Μνημείων της Κρήτης και την εξέλιξή τους στον χρόνο, το οποίο εκπονήθηκε από φοιτητές και Καθηγητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και της Σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Cyta Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 στο κεντρικό αμφιθέατρο του Κτηρίου Επιστημών στην Πολυτεχνειούπολη.

Tο καινοτόμο έργο του Πολυτεχνείου Κρήτης Crete3D,  στoχεύει στην ανάδειξη του πλούσιου, τοπικού πολιτισμού της Κρήτης, μέσα από τη μοναδική, τρισδιάστατη απεικόνιση σημαντικών, ιστορικών μνημείων του νησιού και την εξέλιξή τους στο πέρασμα των χιλιετιών και των πολιτισμών που άφησαν το αποτύπωμά τους στο νησί. Το Crete3D είναι εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για να απευθύνεται σε ευρύ, μη εξειδικευμένο κοινό και δεν χρειάζεται κανένα ιδιαίτερο λογισμικό ή άλλες γνώσεις για να λειτουργήσει, εκτός από έναν φυλλομετρητή (browser) και σύνδεση στο διαδίκτυο. Επιστημονικός υπεύθυνος του ερευνητικού προγράμματος  είναι ο Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Παναγιώτης Παρθένιος, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ψηφιακών Μέσων Σχεδιασμού. 

Επισυνάπτεται σύντομη παρουσίαση του έργου.

Eπισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου Crete3D: http://www.crete3d.gr/ 

Επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους για την εκδήλωση του Ερευνητικού Προγράμματος:

Nέα Τηλεόραση  (παρακολουθήστε το video)

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012