Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

SINGLE ARTICLE VIEW

Online Εκδήλωση–Συζήτηση «Πράσινη Μετάβαση: ευσεβής πόθος ή αναγκαιότητα;» | 25.05.2022, 18:00

Η κλιματική αλλαγή και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος αποτελούν απειλή για την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του ίδιου του πλανήτη. Για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι η νέα αναπτυξιακή στρατηγική της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η ΕΕ έθεσε το δεσμευτικό στόχο να επιτύχει κλιματική ουδετερότητα έως το 2050. Αυτό απαιτεί να μειωθούν σε σημαντικό βαθμό, κατά τις επόμενες δεκαετίες, τα σημερινά επίπεδα εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε επίσης μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία, ορίζοντας Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το κλίμα με στόχο να κινητοποιήσει πολίτες, κοινότητες και οργανισμούς να συμμετάσχουν στη δράση για το κλίμα και να οικοδομήσουν μια πιο πράσινη Ευρώπη.

Σήμερα που η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ενεργειακή -και όχι μόνο- κρίση, η πράσινη μετάβαση έρχεται στο προσκήνιο, όχι μόνο της πολιτικής τάξης, αλλά και της καθημερινότητας των Ευρωπαίων πολιτών. Σε αυτήν τη συγκυρία, είναι κρίσιμο οι πολίτες να είναι σωστά ενημερωμένοι για το περιεχόμενο και τις επιπτώσεις αυτών των αλλαγών.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας, το Πολυτεχνείο Κρήτης φιλοξενεί διαδικτυακά την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 στις 18:00 τους Έλληνες Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, οι οποίοι μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους συζητούν για την πράσινη μετάβαση, τα οφέλη (οικονομικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά) και τις επιπτώσεις για τους πολίτες, και τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας ως κοινωνία.

Η online εκδήλωση-συζήτηση είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό. 

Για συμμετοχή ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο τηλεδιάσκεψης Zoom

https://tuc-gr.zoom.us/j/93946814396?pwd=b0JDc3JhMFEwSUpGYjg3TUUvaXpDUT09


Συμμετέχουν:

  • Πέτρος Κόκκαλης, Ευρωβουλευτής
  • Χάρης Δούκας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Πρεσβευτής Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα
  • Κωνσταντίνα Τογκαρίδου, Ερευνήτρια δίκαιης μετάβασης, Διευθύντρια Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Επικοινωνίας, DCN GLOBAL και Πρεσβευτής Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα

Παρεμβαίνουν:

Την εκδήλωση συντονίζει ο Αλέξανδρος Στεφανάκης, Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, του Πολυτεχνείου Κρήτης και Πρεσβευτής Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα. 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012