Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Φοιτητικές Ομάδες

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης δραστηριοποιούνται οι ακόλουθες πολιτιστικές και θεματικές ομάδες:      

BEST Chania

H Κίνηση Νέων Ευρωπαίων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης BEST Chania (Board of European Students of Technology) αποτελεί το τοπικό παράρτημα του μεγαλύτερου συλλόγου φοιτητών μηχανικών με περίπου 5.000 μέλη σε 55 πανεπιστήμια είκοσι τριών ευρωπαϊκών χωρών.
Ιστοσελίδα: www.best.tuc.gr Facebook: LBGChania

ESN TUC

To ESN TUC (Erasmus Student Network - Technical University of Crete) αποτελεί παράρτημα του ESN International, του μεγαλύτερου εθελοντικού φοιτητικού οργανισμού της Ευρώπης με 500+ παραρτήματα σε 40 χώρες της Ευρώπης. Στόχος του είναι η υποστήριξη των εισερχόμενων και εξερχόμενων φοιτητών του προγράμματος Erasmus. Η φιλοσοφία του συνοψίζεται στην φράση Students helping students. Ο σύλλογος οργανώνει πολιτιστικές-ενημερωτικές εκδηλώσεις, εκδρομές και άλλα events.
Ιστοσελίδα: tuc.esngreece.gr Facebook: esn.tuc

IEEE TUC Student Branch

Είναι το φοιτητικό παράρτημα του Διεθνούς Οργανισμού Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (Institute of Electrical and Electronics Engineers IEEE). Σκοπός της ομάδας είναι η προώθηση της γνώσης, της ακαδημαϊκότητας και της τεχνολογικής προόδου, αφήνοντας κατά μέρος τις θρησκευτικές ή πολιτικές φιλοδοξίες.
Ιστοσελίδα: ieeesb.tuc.gr Facebook: IeeeTucStudentBranch

TUC SPE Student Chapter

Είναι φοιτητικό παράρτημα της Διεθνούς Κοινότητας  Μηχανικών Πετρελαίου (Society of Petroleum Engineers  SPE).  Αποστολή της SPE είναι η συλλογή και η διάδοση τεχνικών γνώσεων σχετικά με την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Παρέχει ευκαιρίες στους μηχανικούς και στους γεωεπιστήμονες για την βελτίωση της θεωρητικής, τεχνικής και  επαγγελματική τους επάρκεια.  Τα φοιτητικά παραρτήματα προωθούν τις δραστηριότητες της SPE σε πανεπιστημιακό επίπεδο.
Ιστοσελίδα: https://www.spe.org/chapters/?6293 

TUC GameDevTeam

H TUC GameDevTeam (Game Development Team) είναι η φοιτητική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης που ασχολείται με το Game Development κάνοντας χρήση του Unity Engine και πολυμέσων όπως github.com και trello.com για τον διαμοιρασμό των υπομέρους τμημάτων των open source project που "τρέχει". Αποτελούμενη από μικρές υπό-ομάδες (Artists/Developers/Game Designers/Sound Designers) τα project της ομάδας εξελίσσονται live στο cloud κάνοντας χρήση της πλατφόρμας Unity Teams. Αν σας αρέσουν τα game design, coding ή gaming, ακολούθησε και βοήθησε την ομάδα να βελτιώσει το έργο της!
email: gamedevteam<at>isc.tuc.gr
Ιστοσελίδα: http://tucgamedevteam.epizy.com/ 

Θεατρική Ομάδα

Η Θεατρική Ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης δίνει παραστάσεις σε θεατρικές σκηνές της πόλης των Χανίων, αποτελώντας πλέον θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και καταφέρνοντας να μοιραστεί τη φρεσκάδα της με ολόκληρη την τοπική κοινωνία. 
Ιστοσελίδα: www.tuc.gr/2828.html Facebook: tuctheatricalteam

Ιστιοπλοϊκή Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης

Είναι η Ομάδα αγωνιστικής ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας του Πολυτεχνείου Κρήτης. Αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, καθώς και μέλη του προσωπικού του Πολυτεχνείου Κρήτης. Δραστηριοποιείται στην αγωνιστική ιστιοπλοΐα ανοιχτής θάλασσας. Ο στόχος των μελών της είναι να αθλούνται στην ιστιοπλοΐα και να συμμετέχουν σε τοπικούς και πανελλαδικούς αγώνες φέροντας το έμβλημα του Πολυτεχνείου Κρήτης.   
Ιστοσελίδα: www.sailingteam.tuc.gr Facebook: TucSailing/ 

Kινηματογραφική Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης - Αλλίαση 

Πατώντας στα βήματα της αρχικής κινηματογραφικής ομάδας του Πολυτεχνείου Κρήτης  και συνεχίζοντας την παράδοσή της, η Kινηματογραφική Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης - Αλλίαση αρχίζει και πάλι τις προβολές. Σκοπός της ομάδας, μέσα από την προβολή παλαιών και σύγχρονων ταινιών, είναι η ψυχαγωγία αλλά και η ενημέρωση για, τα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την ολοκλήρωση μίας ταινίας, καθώς και την εξέλιξή του κινηματογράφου σε παγκόσμιο και σε εγχώριο επίπεδο.
e-mail: cinema<at>isc.tuc.gr

Λογοτεχνική Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης

Φιλοδοξία της ομάδας είναι να φέρει την κοινότητα του Πολυτεχνείου Κρήτης σε επαφή με την λογοτεχνία. Στις εβδομαδιαίες συναντήσεις πραγματοποιούνται συναγνώσεις, συζητήσεις και παιχνίδια δημιουργικής γραφής. Η ομάδα έχει ως στόχο επίσης την διοργάνωση εξωστρεφών δράσεων, οι οποίες θα αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον του κοινού για αυτή την τέχνη.
Facebook page | Instagram

Μουσική Ομάδα "ΕΝΤΑΣΗ Live"

Σκοπός της μουσικής ομάδας "ΕΝΤΑΣΗ Live" είναι η προώθηση μουσικών και συγκροτημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Ιστοσελίδα: www.entasilive.tuc.gr Facebook: entash.live

Ομάδα Διαλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης

Σκοπός της ομάδας Διαλόγου είναι η ενημέρωση σε ζητήματα που αφορούν την παράδοσή μας, την ορθόδοξη πίστη και ζωή. Η ομάδα Διαλόγου διοργανώνει εκδηλώσεις με διακεκριμένους ομιλητές της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο ... προβάλλοντας το μήνυμα ''Να ακούσουμε, να μάθουμε, να διαλεχθούμε (πριν ενδεχομένως απορρίψουμε).'' 
e-mail: omada.dialogou.tuc<at>email.com

Ομάδα Εθελοντών Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Μέλος της ομάδας μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε φοιτητής ή φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης που επιθυμεί να συμμετέχει εθελοντικά σε κεντρικές δράσεις που οργανώνονται από το Πολυτεχνείο Κρήτης.
Ιστοσελίδα: www.tuc.gr/index.php?id=6396

Ομάδα Ισότητας Φύλων

Σκοπός της ομάδας είναι η προώθηση της ισότητας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας και σε όλες τις διαδικασίες της ακαδημαϊκής ζωής. Η ομάδα αποτελείται από φοιτήτριες και φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και η συμμετοχή είναι ανοιχτή για όλους. Οι βασικοί άξονες λειτουργίας της ομάδας  είναι η διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής όλων των φύλων στις δραστηριότητες, στα προγράμματα, στις επιτροπές και στα όργανα του Πολυτεχνείου Κρήτης, η ανάπτυξη μηχανισμών υποστήριξης των γυναικών πανεπιστημιακών/άλλων εργαζομένων γυναικών, καθώς και των φοιτητριών, η προώθηση του διαλόγου γενικά για έµφυλα θέματα και ειδικότερα για ζητήματα που αφορούν τη σχέση κοινωνίας και επιστήμης από την οπτική του φύλου, η προαγωγή της έρευνας σχετικά µε την επίδραση της έµφυλης ιδεολογίας στην παραγωγή της γνώσης, στην κατασκευή των κυρίαρχων επιστημονικών παραδειγμάτων και στη δημιουργία μηχανισμών παραγωγής και αναπαραγωγής τους. Επίσης η καταπολέμηση των ρατσιστικών, σεξιστικών, ομοφοβικών και κάθε είδους διακρίσεων, με σκοπό την αποδοχή της διαφορετικότας.

e-mail: oif.tuc@gmail.com | Facebook: Ομάδα Ισότητας Φύλων ΠΚ | Instagram: oif.tuc

Ομάδα Φοιτητών Εθελοντών Αιμοδοτών Πολυτεχνείου Κρήτης

Κύριος στόχος της φοιτητικής ομάδας εθελοντών αιμοδοτών είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της ακαδημαϊκής κοινότητας για την αξία της αιμοδοσίας!
Facebook: ofeaTUC

Περιβαλλοντική Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι εθελοντική. Οι δραστηριότητες της ομάδας αφορούν δράσεις εντός της Πολυτεχνειούπολης, όπως π.χ. καθαρισμοί χώρων από απορρίμματα, καθαρισμός τοίχων, δράσεις ανακύκλωσης, δενδροφυτεύσεις και άλλες δράσεις ευαισθητοποίησης σε περιβαλλοντικά θέματα όπως ομιλίες, προβολή ταινιών, δημιουργίες (αναδιάπλαση-εξωραϊσμός χώρων). H Περιβαλλοντική Ομάδα δρα και εκτός Πολυτεχνειούπολης με σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος δράσεις σε παραλίες, πάρκα, σχολεία κ.α. Διοργανώνει εκδρομές ή βόλτες στη φύση και συνεργάζεται με άλλες ομάδες με κεντρικό άξονα την προστασία του περιβάλλοντος.
e-mail: environmentalgrouptuc<στο>gmail.com , Facebook: Περιβαλλοντική Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης 

Ραδιοφωνικός Σταθμός "Ράδιο Ένταση 93,5"

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός του Πολυτεχνείου Κρήτης είναι από τους πρώτους πανεπιστημιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε το 1995 από ομάδα φοιτητών της πολυτεχνικής κοινότητας.
Ιστοσελίδα: www.entasiradio.tuc.gr Facebook: RadioEntasi93.5FM

Σκακιστική Ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης

Η νεοσύστατη ομάδα έχει στόχο να φέρει σε επαφή τους φοιτητές με τον κόσμο του σκακιού. Η ομάδα οργανώνει εκδηλώσεις, τουρνουά και εβδομαδιαίες συναντήσεις με σκοπό την πραγματοποίηση συζητήσεων, φιλικά παιχνίδια και την προώθηση της γνώσης από έμπειρους σκακιστές φοιτητές. Φιλοδοξία της είναι η συμμετοχή σε επίσημους αγώνες.
e-mail: tucchess<at>isc.tuc.gr

Φωτοσκίαση

"Φωτοσκίαση" είναι η Φωτογραφική Ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης. Διατηρεί πλήρως εξοπλισμένο σκοτεινό θάλαμο. Οργανώνει σεμιναριακού τύπου εκπαιδευτικές συναντήσεις, παρουσιάσεις, εκδρομές και φωτογραφικούς περιπάτους, καθώς και εκθέσεις φωτογραφίας. 
Ιστοσελίδα: fotoskiasiblog.blogspot.gr Facebook: fotoskiasi

Χοροτεχνείο

Είναι η χορευτική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης. Πρόκειται για μία ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική, φοιτητική ομάδα που αποσκοπεί στην ανάδειξη διαφόρων ειδών χορού και απαρτίζεται κυρίως από φοιτητές/φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στην ομάδα λειτουργεί τμήμα ελληνικών παραδοσιακών χορών με κύριο μέλημα τη διάδοση, προώθηση και ανάδειξη της παράδοσης μέσα από τον χορό, τα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου. Σας περιμένει, να χορέψετε μαζί!
Facebook: xorotexneio/ 

SAVES2

Σκοπός της ομάδας είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει μέσω μη κερδοσκοπικής καμπάνιας τους φοιτητές σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Σημαντικός στόχος του SAVES2  είναι να βοηθήσει τους φοιτητές να μειώσουν το κόστος των λογαριασμών ενέργειάς τους, να τους αναδείξει την μεγάλη σημασία των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης και εν γένει τρόπων βελτίωσης της θερμικής άνεσης και της ενεργειακής απόδοσης του καταλύματος τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες ενεργειακής φτώχειας που πιθανώς να διαβιούν. Η ομάδα έχει ετοιμάσει μία σειρά από απλές και καθημερινές συμβουλές οι οποίες θα βοηθήσουν τους φοιτητές να ενημερωθούν για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και να μειώσουν τους λογαριασμούς τους.
Ιστοσελίδα: http://greece.studentswitchoff.org/ | YouTube |  Facebook | Instagram      

 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012