Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Φοιτητική Εστία

Η Φοιτητική Εστία βρίσκεται εντός της Πολυτεχνειούπολης, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Πoλυτεχνείου Κρήτης στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου Χανίων. Αποτελείται από συγκρότημα κτιρίων που κατασκευάστηκαν σε διαφορετικές φάσεις. Όλα τα δωμάτια είναι πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα και διαθέτουν κλιματισμό, ατομικό λουτρό, τηλέφωνο με δυνατότητα εισερχόμενων κλήσεων και χρήσης χρονοκάρτας, καθώς και ενσύρματη και ασύρματη σύνδεση με το διαδίκτυο (Internet).

Α' Φάση Φοιτητικής Εστίας (1993)

Το συγκρότημα της Α' φάσης παρέχει τη δυνατότητα στέγασης σε 76 φοιτητές (68 μονόκλινα και 4 δίκλινα δωμάτια). Συμπεριλαμβάνονται και 2 δωμάτια με προδιαγραφές ΑμεΑ. Στους 11 επιμέρους πυρήνες υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι με καθιστικά, πλυντήρια, ψυγεία και πολυκούζινα.

Β' Φάση Φοιτητικής Εστίας (2018, 2019)

Το συγκρότημα της Β' φάσης παρέχει τη δυνατότητα στέγασης σε 60 φοιτητές (60 μονόκλινα δωμάτια). Συμπεριλαμβάνονται και 4 δωμάτια με προδιαγραφές ΑμεΑ. Στους 4 επιμέρους πυρήνες και σε κάθε έναν από τους 3 ορόφους υπάρχει κοινόχρηστος χώρος με καθιστικό, πλυντήριο, ψυγείο και κουζίνα.

Γ' Φάση Φοιτητικής Εστίας (2021)

Το συγκρότημα της Γ' φάσης, αρχιτεκτονικά είναι ίδιο με το συγκρότημα της Β' Φάσης, ωστόσο περιλαμβάνει 8 επιμέρους πυρήνες και παρέχει τη δυνατότητα στέγασης σε 168 φοιτητές (72 μονόκλινα και 48 δίκλινα δωμάτια). Στα μονόκλινα δωμάτια συμπεριλαμβάνονται και 8 δωμάτια με προδιαγραφές ΑμεΑ.

Στους ενεργούς προπτυχιακούς φοιτητές, εφόσον δεν προέρχονται από κατάταξη ή δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου, παρέχεται δωρεάν στέγαση, υπό ορισμένες προϋποθέσεις που αφορούν στην ατομική και στην οικογενειακή τους κατάσταση, όπως αυτές ορίζονται στον Κανονισμό Στέγασης που έχει εγκριθεί από τη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η διάρκεια του δικαιώματος στέγασης είναι το πολύ ενός (1) έτους και μπορεί να ανανεώνεται με νέα αίτηση του ενδιαφερομένου φοιτητή. Λεπτομέρειες για τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις για την παροχή δωρεάν στέγασης, παρέχονται στη σχετική ειδική σελίδα, όπου μπορείτε να βρείτε και τα τρέχοντα όρια εισοδήματος.

Έχετε παρατηρήσεις, σχόλια ή καταγγελίες για τη Φοιτητική Εστία? Μπορείτε ανώνυμα να υποβάλλετε σχετική αναφορά.


Πατήστε στην παρακάτω φωτογραφία για να δείτε το λεύκωμα με φωτογραφίες από τη Φοιτητική Εστία. 

© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012