Έμβλημα Πολυτεχνείου Κρήτης
Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Facebook  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Instagram  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Twitter  Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο YouTube   Το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Linkedin

Νέα / Ανακοινώσεις / Συζητήσεις

Δήλωση Συμμετοχής Φοιτητών σε Εξετάσεις του Εαρινού Εξαμήνου 2019-2020

  • Συντάχθηκε 02-06-2020 14:55 από Michail Lagoudakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: lagoudakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΗΜΜΥ.

    Καλούμε όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους στις εξετάσεις των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου 2019-2020, ώστε να γίνει καλύτερος προγραμματισμός για τη χρήση των απαιτούμενων φυσικών ή ηλεκτρονικών πόρων. Η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής είναι διαθέσιμη, αφού γίνει είσοδος με τα ιδρυματικά σας στοιχεία στο νέο portal του φοιτητολογίου (δεν είναι διαθέσιμη στο παλιό): 

    https://students.tuc.gr  

    Στη συνέχεια, επιλέξτε "Εξυπηρέτηση" από το μενού πάνω δεξιά και μετά "Συμμετοχή στην επόμενη εξεταστική περίοδο". Θα εμφανιστούν όλα τα μαθήματα που είχατε δηλώσει κατά την περίοδο εγγραφής και δηλώσεων του τρέχοντος εξαμήνου και έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ένα-ένα ή όλα τα μαθήματα στα οποία προτίθεστε να λάβετε μέρος στην εξέτασή τους. Ήδη θα πρέπει να έχετε ενημερωθεί από τους διδάσκοντες μέσω eClass, Courses ή Moodle με ποιον τρόπο θα γίνει η εξέταση του κάθε μαθήματος (με φυσική παρουσία ή εξ αποστάσεως με κάποια από τις μεθόδους που αναφέρονται στην απόφαση της Συγκλήτου). Συμπληρώστε την πρόθεσή σας, ακόμη κι αν σκοπεύετε να μην λάβετε μέρος σε εξετάσεις, και στη συνέχεια προχωρήστε σε υποβολή της δήλωσης. Προσοχή! Η δήλωση υποβάλλεται μόνο μία φορά και θα λάβετε email επιβεβαίωσης στον ιδρυματικό σας λογαριασμό. Παρακαλούμε να ολοκληρώσετε την παραπάνω ολιγόλεπτη διαδικασία το συντομότερο δυνατό, από σήμερα και εντός των αμέσως επόμενων ημερών, δηλαδή μέχρι την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 στις 23:59

    Η παραπάνω δήλωση αφορά μόνο στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα του τρέχοντος εαρινού εξαμήνου. Για τα προπτυχιακά μαθήματα του περασμένου χειμερινού εξαμήνου που έχουν πρόσθετες (εμβόλιμες) εξετάσεις σε κάποιες Σχολές, θα ενεργοποιηθεί η αντίστοιχη δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις τους, αμέσως μόλις κλείσει η παραπάνω περίοδος, δηλαδή από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, οπότε όσοι είστε επί πτυχίω θα μπορείτε να δηλώσετε την πρόθεσή σας και για αυτά τα μαθήματα. 

    Παρακαλούνται όλοι οι διδάσκοντες και οι Γραμματείες των Σχολών να ενημερώσουν αναλόγως τους φοιτητές μέσα από τις αντίστοιχες σελίδες ανακοινώσεων.

    Ευελπιστούμε στη συνεργασία όλων για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη δύσκολη αυτή περίοδο. 

    Ευχαριστώ!


  • Συντάχθηκε 05-06-2020 08:03 από Michail Lagoudakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: lagoudakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: 11-06-2020 16:22

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΗΜΜΥ.

    Ενημερωτικά, ολοκληρώθηκε η περίοδος δηλώσεων συμμετοχής στις κανονικές εξετάσεις προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων του τρέχοντος εαρινού εξαμήνου με την υποβολή συνολικά 3514 δηλώσεων από ισάριθμους φοιτητές.

    Ήδη από τα μεσάνυχτα έχει ενεργοποιηθεί η περίοδος δηλώσεων συμμετοχής στις πρόσθετες (εμβόλιμες) εξετάσεις για τους επί πτυχίω φοιτητές των Σχολών ΜΠΔ, ΜΗΧΟΠ, ΜΗΠΕΡ, ΑΡΜΗΧ στα προπτυχιακά μαθήματα του περασμένου χειμερινού εξαμήνου. Η δήλωση υποβάλλεται μόνο μία φορά μέσα από το νέο portal του φοιτητολογίου https://students.tuc.gr, επιλέγοντας "Εξυπηρέτηση" και μετά "Συμμετοχή στην επόμενη εξεταστική περίοδο", και εμφανίζεται στις Ειδοποιήσεις σας (εάν υπάρχει έγκυρο email καταχωρημένο στην καρτέλα σας, θα λάβετε και email επιβεβαίωσης). Οι δηλώσεις αυτές δεν είναι δεσμευτικές και στοχεύουν στον καλύτερο προγραμματισμό των εξετάσεων ως προς τους απαιτούμενους πόρους, συνεπώς θα πρέπει να αντανακλούν τις πραγματικές προθέσεις συμμετοχής των φοιτητών. Παρακαλούμε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας συντομότερο δυνατό, αλλά το αργότερο έως την Κυριακή 07.06.2020, 23:59μμ.

    Θερμή παράκληση όλοι οι διδάσκοντες και οι Γραμματείες των Σχολών να ενημερώσουν αναλόγως τους επί πτυχίω φοιτητές μέσα από τις αντίστοιχες σελίδες ανακοινώσεων.


  • Συντάχθηκε 11-06-2020 18:38 από Michail Lagoudakis Πληροφορίες σύνταξης

    Email συντάκτη: lagoudakis<στο>tuc.gr

    Ενημερώθηκε: -

    Ιδιότητα: ΔΕΠ ΗΜΜΥ.

    Ως κατακλείδα στο παρόν θέμα, θα ήθελα να αναφέρω ότι έκλεισαν και οι δύο σύντομες περίοδοι δηλώσεων συμμετοχής στις εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου. Στην περίοδο για τις κανονικές εξετάσεις υπέβαλαν δήλωση συμμετοχής συνολικά 3514 φοιτητές, ενώ στην περίοδο για τις πρόσθετες εξετάσεις υπέβαλαν δήλωση συμμετοχής συνολικά 534 φοιτητές

    Προκειμένου να δοθεί μια συνολική απάντηση στα δεκάδες ερωτήματα που έχω δεχθεί τόσο εγώ, όσο και οι Γραμματείες, για το θέμα αυτό το τελευταίο διάστημα, να επαναλάβω ότι οι ως άνω δηλώσεις συμμετοχής έγιναν καθαρά για λόγους καλύτερου προγραμματισμού των απαραίτητων πόρων (αίθουσες, επιτηρητές, ...) και για να συγκεντρωθούν τα αριθμητικά δεδομένα για την κατάρτιση του προγράμματος της εξεταστικής σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι κατανοητό ότι κάποιοι φοιτητές δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν έγκαιρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείονται από τις εξετάσεις.

    Ωστόσο, στο πλαίσιο αυτής της παραπάνω διαδικασίας, όπου η συμμετοχή δηλώνεται επί των μαθημάτων στα οποία έχει ήδη εγγραφεί ο φοιτητής, πολλοί φοιτητές διαπίστωσαν ότι δεν είχαν υποβάλλει καθόλου εγγραφή σε μαθήματα στην αρχή του εξαμήνου. Αυτό είναι όντως σοβαρό πρόβλημα, καθώς δεν μπορούν να κατατεθούν, ούτε τώρα στην κανονική, ούτε στην επαναληπτική, εξεταστική, βαθμοί σε μαθήματα στα οποία δεν είναι εγγεγραμμένος ο φοιτητής.  Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει οι φοιτητές να κανονίσουν με τη Σχολή τους για εκπρόθεσμη εγγραφή σε μαθήματα μέχρι την έναρξη της εξεταστικής με όποια διαδικασία προβλέπεται ανά Σχολή.

    Καλή εξεταστική!


© Πολυτεχνείο Κρήτης 2012